Badmintonda Kadıköy başarısı

İstanbul’da yapılan Badminton turnuvasında Kadıköylü öğrenciler güzel başarılara imza attı.

11 Şubat 2016 - 14:23
İstanbul’da yapılan Badminton turnuvasında Kadıköylü öğrenciler güzel başarılara imza attı. Kadıköy Faik Reşit Unat Ortaokulu öğrencilerinden teklerde Eren Karaca ile Sude Lal Müjde İstanbul 1.si, Büşra Kaşit İstanbul 3. sü oldu. Yıldız çiftlerde Nehir Apcı ve Büşra Kaşit İstanbul 3.sü oldu. Ayrıca Küçükler karışık çiftlerde Sude Lal Müjde ile Eren Karaca İstanbul 1.si oldu.
Faik Reşit Unat Ortaokulu’nda Beden Eğitimi Öğretmeni olan 40 yıllık eğitimci Naim Kaymaz yönetiminde çalışmalarını sürdüren Kadıköylü öğrenciler gelecekte elde edilecek başarılar için umut verdi. Geçmiş yıllarda Badminton Federasyonu İstanbul İl Temsilciliklerinde bulunan ve 1998’den bu yana okulda badminton takımı çalışmalarını sürdüren Naim Kaymaz, 2000’de Badminton’da küçükler kategorisinde Türkiye Şampiyonluğu, 2012’de Yıldızlar Türkiye Şampiyonluğu kazanıldığını söyledi. Badmintonda bir çok sporcusunun Milli Takıma yükselme başarısı gösterdiğini, uluslar arası başarı kazandıklarını belirten Naim Kaymaz, Faik Reşit Unat Ortaokulu’nun badminton sporunda tanınan bir okul olduğunu ifade etti. Faik Reşit Unat Ortaokulu’nun badmintonda Kadıköy’de pilot okul olduğunu da belirten ve bu spora ilgi duyanlara destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Kaymaz, dünyada popüler sporlar arasında yer alan badmintonun Türkiye’de de en çok gelişme kaydeden spor branşlarından birisi olduğunu düşündüğünü ifade etti. Kaymaz, yakında düzenlenecek olan Kadıköy ilçesi badminton turnuvasına hazırlandıklarını belirtti.

KOLAY VE KEYİFLİ BİR SPOR DALI
BADMİNTON: Raket ve bir tür tüylü topla oynanan tenis benzeri bir oyun.  Badmintonun, ferdi ve takım sporu olduğunu söyleyen Kaymaz, “Çok küçük yaşlardan ileri yaşlara kadar herkes oynayabilir. İster salon ister bahçede, piknikte oynanabilen eğlenceli bir spor branşı” dedi. Badmintonun raketle oynandığını, profesyonel olarak yapılmak isteniyorsa bilen bir antrenör denetiminde çalışılması gerektiğini de vurgulayan Naim Kaymaz, “Spor sağlık için faydalı. Badminton sporu fiziksel, zihinsel, ruhsal olarak gelişimi, çocukların hayata hazırlanmasını sağlayan, pratik düşünme yeteneğini kazandıran bir spor branşı. Çok çabuk, hızlı karar verme, hızlı hareket etme, hızlı düşünme yeteneğini geliştiriyor” diye konuştu.
 

ARŞİV