Bakalım sporcularımız başaracak mı?

TFF Bayanlar Futbol 1. Ligi lideri Ataşehir Belediyespor Bayan Futbol Takımı oyuncuları, Alman bayan futbolcularıyla biraraya gelerek, AB ile ilişkileri geliştirmek için lobi yaptı.

05 Ocak 2011 - 15:50

İlginç bir haber bu hafta ki spor haberimiz… Aman! başlığına bakıp da siyaset haberinin spor sayfasında ne işi var diye düşünmeyin. Çünkü bu, gerçekten bir spor haberi.
Ataşehir Belediyesi Avrupa Birliği Bürosu tarafından organize edilen “Kızlar Sahada, Kızlar Diyalogda” isimli etkinlik kapsamında Ataşehir Belediyesi Bayan Futbolcuları, Avrupa ile yaklaşık 40 yıldan fazla süredir ilişkilerini sürdüren ancak Avrupa Birliği’ne (AB) üyeliği türlü türlü bahanelerle ötelenen güzel ülkemizin AB muammasını çözmek için konuya el attı.
Organizasyon kapsamında Ataşehir Belediyespor Bayan Futbol Takımı Almanya’nın yolunu tuttu. Almanya FSV Jaegersburg Genç Bayan Futbol Takımı oyuncuları ile biraraya geldi. Bu buluşma alıştığımız masa başı görüntülerinin dışında, kâh yeşil sahada kâh spor salonunda gerçekleşti. İki takımın bayan futbolcuları kafa kafaya verip Türkiye-AB ilişkilerini nasıl geliştiririz, Türkiye’yi nasıl AB üyesi yaparız diye ter döktüler bu defa. Kısacası hem spor hem de kültürel alanda diyaloga geçtiler. İlk etapta Türkiye ile zaten AB’nin en güçlü üyesi olan Almanya’nın gençleri birbirini daha yakından tanıma fırsatı buldular.
KADIKÖY İLE ATAŞEHİR AB’Lİ OLDU BİLE
Kadıköy Belediyesi’nin AB ile ilişkilerinin geliştirilmesi için son zamanlarda büyük gayretlerin sarf edildiğini gazetemizden izliyorsunuz. Ataşehir’de de AB ile ilişkilerin geliştirilmesi konusunda çalışmalar başladı. Hem de sporcular bu ilişkilerin geliştirilmesinde büyük rol oynadı. Proje kapsamında Ataşehir Bayan Futbol Takımı ile FSV Jaegersburg takımının bayan futbolcuları hem ulusal hem de uluslararası düzeyde edindikleri tecrübeleri paylaştılar. Türk bayan futbolcular zaten bir AB üyesi ülkenin vatandaşı olan Alman futbolculardan bol bol bilgi alma fırsatı buldu. Türk yetkililer tarafından da Almanya'nın üst düzey sporcularının yetiştirildiği Hermann-Neuberger- Spor Akademisi incelendi. Böylece Hamburg ile Ataşehir arasında spor ve kültür alanında sürdürülebilir ortaklıklar başlamış oldu.
Projenin ana hedeflerine yönelik olarak gençlik gruplarının birbirini tanıması ve projenin tanıtımı için; spor ve kültür odaklı geziler, ortak antrenman, dostluk maçları ve çeşitli tanıtım seminerleri gerçekleştirildi. Bir hafta boyunca birlikte gerçekleştirilen etkinliklerde Türk gençlik grubu, Alman gençlik grubunun ortak yaşam alanlarına ve günlük hayatlarına dâhil oldu.

Mustafa SÜRMELİ


ARŞİV