Balon futboluna ilgi büyük!

Dünyada ilgi gören balon futbolu ülkemizde de sahaların eğlenceli etkinlikleri arasında yerini alıyor

02 Ekim 2015 - 12:35
Dünyada ilgi gören balon futbolu ülkemizde de sahaların eğlenceli etkinlikleri arasında yerini alıyor
 
Mustafa SÜRMELİ
Bugüne kadar futbol hakkında bildiğiniz her şeyi unutun. Zira futbolu eğlenceye dönüştüren yeni bir tarz, son zamanlarda halı sahalarda boy gösteriyor. Yeni ve eğlenceli görüntülerle dolu spor etkinliğinde, üzerlerine içi hava ile dolu balonlar geçiren ve yeşil sahalarda topu bir o kaleye bir bu kaleye götürmeye çalışan oyuncular izleyenleri kahkahalara boğuyor. Sadece erkekler değil, kadın ve çocukların da rahatlıkla oynayabildiği balon futbolu şu sıralar sosyal medyada da revaçta.

HEM SPOR HEM EĞLENCE
Geçtiğimiz günlerde Kadıköy Belediyesi Gençlik Merkezi halı sahalarında düzenlenen yaz okulu sertifika töreninde görücüye çıkan balon futbolu çocuklar tarafından çok beğenildi. Yaz okuluna katılan çocuklar balon futbolunu ilgi ve şaşkınlıkla izlerken, kimi de balon topları üzerine giyerek eğlenceli vakit geçirdi. Balon futbolunu oynayanlar kadar izleyenlerin de oldukça eğlendiği gözlerden kaçmadı.  

İLGİ ARTIYOR
Balon futbolunun ilk kez Norveç’te oynandığı, 2009’dan bu yana da dünyaya yayıldığı belirtilmekte. Eğlenceli olmasının yanı sıra kolaylıkla oynanabilmesi bakımından kısa sürede alternatif spor olarak ilgi gördü. Centilmenliğin ön planda olduğu ve en çok gol atanın maçı kazandığı balon futbolu rekabetten çok eğlencesi ile ön planda. Balon futbolunda sahanın büyüklüğüne göre oyuncu sayısı değişiyor.

ARŞİV