Basketbol keyfi sokağa taştı

Sokak basketbolunun en iyileri dünya finalinde İstanbul’da buluşacak

27 Ağustos 2015 - 16:31
Mustafa SÜRMELİ
İstanbul elemeleri 16 Ağustos’ta Kadıköy Bostancı basketbol sahalarında gerçekleştirilen Red Bull King of the Rock Sokak basketbol turnuvasının dünya finali, 29 Ağustos Cumartesi günü İstanbul Beykoz’da yapılacak. Dünya finalleri öncesinde turnuvanın Türkiye elemeleri Bursa, İzmir, Ankara ve İstanbul’da yapıldı.
Kadınlar ve erkekler kategorilerinde İstanbul’dan Banu Karadağlı, Ahmet Güney; İzmir’den Sinegül Aksoy, Mustafa Erdoğan; Ankara’dan Selin Berfe Aydın, Alihan Demir; Bursa’dan Özge Dan, Berkay Kutlu  İstanbul’daki dünya finallerine katılmaya hak kazandı.
Toplam 21 ülkeden 29 basketbolcu King of the Rock unvanını almak için İstanbul’da ter dökecek. Ayrıca 8 kadın sokak basketbolcusu da Queen of the Rock olmak için mücadele edecek.
İstanbul ilk kez Red Bull King of the Rock finallerine ev sahipliği yaparken, 2014 Red Bull King of the Rock şampiyonu Türk sokak basketbolcusu Kıvanç Dinler’in, bu seneki şampiyonayı İstanbul’a getirme başarısını gösterdiği belirtildi. Kadıköy’deki İstanbul elemelerine toplam 168 erkek, 8 kadın olmak üzere 176 sokak basketbolcusunun katıldığı da kaydedildi.

GÜÇLÜ OLAN AYAKTA KALIR
15 ile 35 yaş arası kadın ve erkeklerin katılabileceği turnuva, eleme usulüyle yapılıyor. Sertlik ve çabukluğun ön planda olduğu teke tek sokak basketbolu tek potalı olarak oynanıyor. Sporcular 5 dakika boyunca 15 saniyelik hücum süreleriyle potayı zorluyor. Her sayıdan sonra top rakibe geçiyor. Katılımcılar 5 faul yaptıkları an otomatik olarak eleniyorlar. Beraberlik durumunda iki dakikalık birinci uzatma ve bir dakikalık ikinci uzatma oynanıyor. Skorun 11-0 olması durumunda ise süre tamamlanmasa bile önde olan taraf maçı kazanmış sayılıyor. Mücadeleler sonunda sadece birer kişi kral ve kraliçe tacını giyerek King of the Rock ve Queen of the Rock unvanıyla büyük ödüle uzanıyor.

ARŞİV