Basketbol zirvesi gerçekleştirildi

Basket kulüpleri,Basketbol kulüpleri derneği(BKDER) çatısı altında İstanbul'da biraraya geldi.

27 Eylül 2012 - 14:47
Basketbolda kulüpler güç birliği oluşturma kararı aldı.                                  Basketbol kulüpleri, Basketbol Kulüpleri Derneği (BKDER) çatısı altında İstanbul’da biraraya geldi. İstanbul buluşmasında, İstanbul’daki 203 basketbol kulübünden, 150 basketbol kulübünün temsilcisinin katıldığı toplantıya Türk basketbolunun duayeni Mehmet Baturalp, Cem Çağal, Fehmi Sadıkoğlu, Mori Mersel, Mehmet Aykaç, Ömer Akan da katılarak, kulüplerin yanında oldukları mesajı verdiler. Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı eski milli basketbolcu Efe Aydan’ın yürüttüğü Basketbol Kulüpleri Derneği daha önce de Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa ve Antalya’daki basketbol kulüpleri ile toplantılar gerçekleştirmişti. Toplantının İstanbul ayağında ise basketbol alt yapısının sorunları ve çözümleri paylaşıldı.
 
AYDAN: ‘ESKİ DOSTLUKLARI KURACAĞIZ’
Toplantıda konuşan Basketbol Kulüpleri Derneği Başkanı Efe Aydan, “Türk Basketbolu 60 yıl sonra Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği’ne (TUBAD), 70 yıl sonra Basketbol Kulüpleri Derneği’ne (BKDER) kavuştu. Bizim amacımız eski Spor Sergi Zamanlarına dönebilmek. Yine sevilen, sayılan dostlukların olduğu, basketbolun rekabet ortamından çıkıp, dostluk ortamına gelmesini ümit ediyoruz. Kuruluşumuz itibari ile herkese, her kesime sevgi ile eşit olarak yaklaştık, basketbolumuzun tüm eksiklerini bir kenara yazdık. Şimdi ekibimiz ile aralıksız çalışıyoruz. İl il dolaşıyor, basketbol topunun sektiği her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Paylaşmaya çalıştığımız tek şey elimizdeki basketbol topu. Bu buluşmalarımız aralıklar ile devam edecek. BKDER basketbol kulüpleri için bir güç birliği oldu ve hızla bu güç büyüyor, her kesimden destekler çığ gibi büyüyor. Tüm kulüplerimizi bu güce katılmaya davet ediyorum” dedi.
Organizasyon Ana Sponsoru Sportive Genel Koordinatörü Serkan Söylemez ise “1985 yılından bu güne kadar Türk sporunun yanındayız. BKDER bize bu buluşmadan bahsedince müthiş keyif aldık ve yönetimimiz bu konuda çok hızlı bir şekilde destek sağlama kararı aldı. Basketbol kulüplerinin biraraya gelmesinde küçük bir katkımız olduysa ne mutlu bize. Her zaman BKDER ve diğer tüm kulüplerimizin yanında olacağımızdan emin olabilirsiniz” diye konuştu.

ARŞİV