Basketbolun zirvesi Kadıköy'de gerçekleşti

Basketbol kulüpleri birleşme kararı aldı. Güçbirliğinin adı ise; ‘Basketbol Kulüpleri Derneği’.

13 Ocak 2012 - 09:20

İstanbul ve İstanbul dışındaki illerimizden fiili olarak 70, yazılı olarak 55 olmak üzere toplam 125 basketbol kulübünün temsil edildiği “Basketbol Kulüp Başkanları ve Temsilcileri Toplantısı”, 3 Ocak 2012 Salı günü İstanbul Fenerbahçe True Blue Cafe’de düzenlendi.

Ağırlıklı olarak Basketbol camiasının ve kulüplerinin sorunlarının tartışıldığı toplantıda, “Basketbol Kulüpleri Derneği”nin kurulması kararlaştırıldı ve Derya Erçevik (Unibasket Spor Kulübü), İlker Habesoğlu (Kadıköy Gençlik Spor Kulübü), Turgut Pasalı (İstanbul Basket Akademi Spor Kulübü), Fehmi Sadıkoğlu (FESA), Savas Gökbayrak (Suadiye Spor Kulübü), Ercüment Ülker (MVP Spor Kulübü), İlker Yenigün (İstanbul Düşler Takımı Spor Kulübü), Alp Torun (Royal Cert Spor Kulübü), Uğur Sahin (İstanbul Şahin Spor Kulübü) ve Burak Sezgin (Ataşehir Yıldızları Spor Kulübü)’nden oluşan 10 Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi seçildi.
Bununla beraber bölgesel örgütlenme adına seçilen bölge temsilcileri ise şu isimlerden oluşuyor. Kocaeli Bölgesi (Cem Levent Şişman), Ankara Bölgesi (Gencer Baytimur), Antalya Bölgesi (Begüm Erkek).
TÜM SORUNLARA ÇÖZÜM GETİRİLECEK
Dernek yönetimi öncelikle; Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde üzerinde çalışıldığı ulusal bir gazete haberiyle öğrenilen ve Basketbol Kulüplerinin, Basketbol Okullarının ve Basketbol Altyapı Ligi’nin çok olumsuz etkilenmesi hatta faaliyetlerinin durmasına   neden olacağı iddia edilen “Okullar Hayat Bulsun” Projesi’ne karşı bir eylem planı hazırlayacak. Konu hakkında ilgili makamlar nezdinde girişimlerde   bulunulması ve bütün kulüplerin aktif olarak   katılımıyla, hızlı hareket ederek öncelikle bu önemli konu olmak üzere tüm sorunlara çözüm getirilmesi yönünde karar alındı. Yeni oluşumun sözcüleri Derya Erçevik, İlker Habesoğlu ve Turgut Pasalı sunları söylediler: 
“125 Kulübümüzün büyük bir istek ve heyecanla katılım gösterdiği ilk toplantımızda ‘Basketbol Kulüpleri Derneği’mizin kuruluş işlemlerini başlattık. Derneğimiz kuruluşunun ardından, Türkiye genelinde mevcut, 203’ü İstanbul’da olmak üzere toplam 600 basketbol kulübümüzün bünyesindeki; 100 bin civarında yetişmiş-yetişmekte olan basketbol sporcusu, aileleri, çalışanları, yan hizmet görevlileri olmak üzere toplam 600 bin kişilik bir kesimi temsil edecek. Basketbol sektörümüzün ve kulüplerimizin,   öncelikle nedenini ve hangi amaca hizmet edeceğini ve detaylarını bilmediğimiz ‘Okullar Hayat Bulsun’   projesi olmak üzere çok büyük sorunları var. Derneğimizin kısa sürede kuruluşunu müteakiben; basketbol sektörümüzdeki faaliyetlerin geliştirilmesi, düzeyinin yükseltilmesi, özellikle alt yapı kulüp faaliyetleri ile basketbol okulları faaliyetlerine belirli standartlar getirilmesi ve sorunların çözümüne yönelik olarak başta Türkiye Basketbol Federasyonumuz olmak üzere resmi makamlarımızla koordine ve uyum içerisinde çok yoğun çalışmalar başlatacağız. Bu kadar büyük bir insan ve emek gücüne sahip basketbol sektörümüzün bugüne kadar bir yapı altında biraraya gelmemiş olmalarını büyük eksiklik olarak görüyoruz. Derneğimizin bu eksikliği gidererek, boşluğu doldurarak, çok önemli görev ve fonksiyonlar üstleneceğini ve camiamız ve kulüplerimiz adına çok başarılı çalışmaları gerçekleştireceğine inanıyoruz. Basketbol camiamıza ve kulüplerimize hayırlı olsun” Dernek Kurucu Yönetim Kurulu Üyeleri, 9 Ocak Pazartesi günü toplanarak Derneğin kuruluşunu gerçekleştirdi ve acil konularda çalışmalara başladı. 

ARŞİV