Batuhan'ın hedefi Avrupa Şampiyonası

İstanbul’un ev sahipliğinde Ataköy Ahmet Cömert Spor Salonu’nda düzenlenen 30.Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası sona erdi.

05 Kasım 2015 - 15:28
Boksa uzun yıllar sporcu, antrenör, hakem ve yönetici olarak hizmet eden, Avrupa Boks Birliği (EUBC) ve Dünya Boks Birliği’nde (AIBA) Türkiye’yi başarıyla temsil eden merhum Ahmet Cömert’in anısına düzenleniyor. Turnuvada final maçlarında Türkiye’yi temsil eden 6 milli sporcudan 3’ü finalde rakiplerini yenerek altın madalya kazandı. 14 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen turnuvada Fenerbahçe Boks Şubesinden 52 kiloda Batuhan Çiftçi, 56 kiloda Tarık Sözer, 64 kiloda Sedat Kaçar ile Ahmet Mıcık, 75 kiloda Olcay Yıldırım ve 81 kiloda Furkan Medetoğlu olmak üzere 6 sporcu yer aldı. Turnuvanın 2. gününde ringe çıkan Fenerbahçeli boksörlerden 75 kiloda Olcay Yıldırım Gürcistanlı rakibini, 81 kiloda Furkan Medetoğlu Macar rakibini, 56 kiloda ise Tarık Sözer Türk. rakibini mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı.
24 Ekim Cumartesi günü final müsabakaları yapılan şampiyonada Fenerbahçeli boksör Batuhan Çiftçi ve Furkan Medetoğlu rakiplerini mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.
Kazak rakibi Aidos Arapov’u mağlup eden milli boksör Batuhan Çiftçi karşılaşma sonrası zorlu bir maç yaptığını ancak kazanacağını bildiğini ifade etti. Sırada Avrupa Şampiyonası’nın olduğunu belirten Batuhan, “Tuncay Tavukçu hocamın desteklerini orada da boşa çıkarmayacağım. Beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ARŞİV