Beach Volley deyince Kadıköy akla geliyor

Kadıköy’de beach volley turnuvalarının düzenlenmesinde büyük emeği olan organizatör Dünya Baltacı Kalamış’ın en favori beach volley merkezi haline geldiğini söyledi.

12 Eylül 2011 - 14:51

Sporun içinden gelen, yıllarca profesyonel voleybol ve basketbol oynayan, kısacası spor denilince düşüncelerine başvurulması gereken isimlerden biri Dünya Baltacıoğlu. Yetiştiği Altınyurt Spor Kulübü’nün başkanı olan ve kulübünü hiç bırakmayarak vefa örneği de sergileyen Dünya Baltacıoğlu ülkesinde sporun gelişmesi, gençlerin iyi yetişmesi için de kafa yoran kahramanlardan biri aynı zamanda. Bu amaçla Türkiye’de spor organizasyonları düzenliyor. Baltacıoğlu aynı zamanda, plaj voleybolunu Türkiye’ye getiren Metin Görgün, Kenan Bengü ile Ahmet Gülüm’den oluşan ekibin içindeki önemli isimlerden biri. Bu ekip, Gazete Kadıköy spor sayfasından sık sık duyduğunuz beach volley turnuvalarının ilçemizde düzenlenmesini sağlıyor. Dünya Baltacıoğlu, 1989’da İtalya’da bir turnede oynadıktan sonra Türkiye’de ilk plaj voleybolunu başlatmış. 1996 yılında da plaj voleybolu olimpik spor statüsü almış ve olimpiyatlara en çabuk kabul edilen spor dalı seçilmiş. Önümüzdeki olimpiyatlara Türk takımı göndermek için federasyonun ciddi bir çaba sarf ettiğini öğreniyoruz Dünya Baltacıoğlu’ndan. Plaj voleybolunun Türkiye’de 1989’da Asos’da başladığında pek bilinmediğini ve hemen çalışmalara başladıklarını söyleyen Baltacıoğlu, Asos ve ardından İstanbul Ataköy’de plaj voleybolu turnuvaları düzenlediklerini söylüyor. 1993 ‘de başlayan Kadıköy ayağı ise plaj voleybolu projesinin önemli bir adımı olmuş.

ASIL KATKIYI SELAMİ ÖZTÜRK YAPTI

Dünya Baltacıoğlu plaj voleybolunun Türkiye’de önemli aşama kaydetmesinde en önemli katkıyı Kadıköy Belediye başkanı Av. Selami Öztürk’ün yaptığını söyledi. Süreci Baltacıoğlu’ndan dinleyelim: “Asıl gelişme Başkan Selami Öztürk döneminde oldu. Selami Öztürk’e Kalamış’taki şimdiki yere kum döküp voleybol sahası yapılırsa hem plaj futbolu hem plaj voleybolu oynanabileceğini anlattık. Sonra burası olimpik ölçülerde hem futbol hem voleybol oynanılacak hale geldi. Kalamış’ın milli takım kampları yapılabilecek, turnuvalar düzenlenebilecek, Türkiye şampiyonaları oynanılabilecek bir konuma sahip olduğunu söyledik. Başkan, beraberce spor organizasyonları düzenleyebileceğimiz konusunda destek olacağını söyledi. Federasyon ile belediye arasında bir anlaşma sağlandı. Şimdi her yaz burada turnuvalar düzenleniyor, milli takım kampları yapılıyor. Yaz aylarında birçok turnuva oynanıyor. Milli takımlarımız İstanbul’a dönüyorlar, burada 1 hafta kamp yapıyorlar. Bir sonraki hafta seyahate gidip bir turnuva oynuyorlar. Tekrar İstanbul’a dönünce kamp yapmaya devam ediyorlar. Ve bütün yaz böyle dönüyor. Milli takım sporcuları geliyor antrenman yapıyorlar. İstanbul’daki tek gerçek beach voleybol sahası olarak yaz boyunca sporculara hizmet ediyor. Uluslararası standartlarda soyunma odaları, duş yerleri var, telefonu var. Makul bir tesis olarak plaj voleybolunun ihtiyacı olan her türlü hizmeti sunuyor burası.

NEDEN KADIKÖY?

“Voleybol deyince Kadıköy akla geliyor. Kulüpler, oyuncular, herkes Kadıköy’de yaşıyor. Kulüpler antrenmanlarını bu yakada yapıyorlar, o yüzden voleybol deyince Kadıköy, Kadıköy deyince ilk akla gelen voleybol oluyor. Uluslararası federasyon, nüfusun çok olduğu bölgelerde turnuvaların düzenlenmesini tavsiye ediyor. Burası tüm özelliklere sahip. Herhangi bir bilet alma mecburiyeti yok, Bağdat Caddesi’ne yakın, Kadıköy Çarşısı’na yakın. Kadıköy Gençlik Merkezi’nin burada olması avantaj. Bence güzel bir çaba. Herkes izleyeme geliyor. Seyircimiz çok. Plaj voleybolu Kadıköy’de büyük ilgi görüyor” diyen Dünya Baltacıoğlu, herkesin yapabileceği bir spor olduğunu belirttiği plaj voleybolunun, güneş, kum ve deniz zevkini birarada yaşattığını, kondisyonu arttırırken, bacakları da geliştirdiğini ifade ediyor. Dünya Baltacıoğlu, konuşması sırasında herkesin bu sporu yapabileceğini vurguluyor.

2012 KAPSAMINDA BURASI DEĞERLENDİRİLMELİ

Kalamış Gençlik Merkezi sahalarının bütün plaj voleybolu merkezlerinin başında geldiğini, 2012 Avrupa Spor Başkenti seçilen İstanbul’da Kalamış’taki sahalarda mutlaka plaj voleybolu organizasyonlarının düzenleneceğini umduğunu belirten Dünya Baltacıoğlu, “İşin kuralı gereği 38 branşta aktivite yapılması lazım. Plaj voleybolu da bu işin içinde olacaktır” dedi.


 

Etiketler; beach volley

ARŞİV