Belediye personelinden futbol şov

Kadıköy Belediyesi’ne bağlı birimler arasında oynanan karşılaşmalar şenlik havasında geçiyor.

05 Mayıs 2011 - 11:45

Kadıköy Belediyesi’ne bağlı birimler arasında oynanan karşılaşmalar şenlik havasında geçiyor.
Kadıköy Belediyesi Futbol Turnuvası başladı. Hem de ne başlangıç… Formayı sırtına giyen, ayağına kramponu geçiren çıktı sahaya, başladı futbol hünerlerini sergilemeye. Sanki her biri bir Arda Turan ya da Messi.
Kadıköy Belediyesi Kalamış Gençlik Merkezi (KGM) 3. Futbol Turnuvası 2 Mayıs Pazartesi günü yapılan açılış maçıyla başladı. Kayıtlar 04 Nisan- 22 Nisan tarihleri arasında yapılan turnuvanın başlangıç tarihi 2 Mayıs 2011 Pazartesi günüydü. Kuraları 28 Nisan Perşembe günü KGM’de çekilen, fikstürü ise kura çekiminden sonra oluşturulan turnuvaya Kadıköy Belediyesi’ne bağlı tüm müdürlükler ve bağlı birimler oluşturdukları takımlarla katılabildi. 7 as, 3 yedek oyuncudan oluşan takımlarda günü iş kokuşturmasıyla geçiren personel bu defa top peşinde koşturdu. Kadıköy Belediyesi Kalamış Gençlik Merkezi (KGM) halı sahalarında yapılan maçlarda kâh sert mücadeleler yaşanıyor kâh fair play örnekleri…
İlk tur lig usulü, ikinci tur ise çapraz eşleşme ile eleminasyon sistemine göre oynanacak. Grup maçları tek devreli lig usulü üzerinden oynanacak. İlk dört arasına kalan takımlar bir üst tura çıkacak. Turnuvada ilk 2’ye giren takımlar kupa ve madalya ile ödüllendirilecek. Maçların ilk günü bol bol fotoğraf çektirildi. Profesyonel futbolcular gibi objektif karşısına geçen personel, tıpkı futbolcular gibi kendilerine özgü karizmatik duruşlar da sergilemeyi ihmal etmediler. Maç öncesi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün o vecizesi unutulmadı: “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim”.

MUSTAFA SÜRMELİ


ARŞİV