Belediye turnuvasında Bocce keyfi

Kupaların sahiplerini bulduğu spor şöleninde Kadıköy Belediyesi personeli, 5 bin yıllık Bocce sporunu ilk kez oynadı

12 Kasım 2015 - 14:01
Mustafa SÜRMELİ
Yedi farklı branşta düzenlenen Kadıköy Belediyesi Müdürlükleri ve Bağlı Birimler Spor Şöleni, renkli görüntülerle sona erdi. Kadıköy Belediyesi Gençlik Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Kasım ayı içinde Kalamış Gençlik Merkezi (KGM)'nde düzenlenen turnuvada, geçmişi 5 bin yıl öncesine uzanan Bocce sporu da yer aldı.
Basit, bir o kadar da zevkli olan bocceyi belediyenin kadın personeli çok sevdi.
Diğer spor dallarına göre daha çok boccede turnuvaya katıldıkları gözlenen kadın personeller bundan sonraki turnuvalarda da bocceyi görmek istediklerini söylediler.

BOCCE VE KADINLAR
Kadıköy Belediyesi spor şölenine kadın ve erkek personel arasında oynanan bocce maçları damga vurdu. Erkek personellere karşı Kalamış Gençlik Merkezi'ndeki sahada bocce maçına çıkan kadın personellere arkadaşları da tezahüratlarla destek verdi.
Bocce maçının ardından duygularını anlatan Gökçe Üner, “Bocce'yi duymuştum. Kurallarını bilmiyordum. videoda izleyerek öğrendik ve belediyemizin turnuvasında oynama imkânı bulduk. Tavsiye ediyorum, çok eğlenceli. Turnuvalarda kolay oynayabileceğimizi düşünerek, sadece Bocce'yi seçtim” dedi.
İlk defa bocce oynadığını söyleyen Sema Kocameşe ise “Çok zevkli bir oyun. Videolardan izlemiştim. Erkek rakiplerimizle yaptığımız maçlarda oldukça yetenekli olduğumuzu gördük. Çok eğlendik. Belediyenin Bocce'ye turnuvalarda yer vermesini istiyorum. Bocce bizim işimiz” diyerek erkek rakiplerine iddialı bir mesaj verdi
EN ESKİ SPORLARDAN
Bocce'nin kökeninin Anadolu'ya dayandığı ve MÖ 5000 yıllarında oynandığı tahmin edilmekte. İlk çıktığı yıllarda cilalanmış kaya parçalarıyla oynanan oyun, günümüzde tamamen yuvarlak ve sentetik malzemelerden yapılmış toplarla oynanmakta. Bocce düzgün ve tahtalarla çevrilmiş 4m X 26,5 m boyutlarında bir zeminde, 100 - 115 mm çapında sentetik toplarla oynanmakta. Yuvarladığınız topların hedef topa yakın olmasını sağlamak amaçlanmakta. Rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için 1 puan alınıyor, 15 puan alan oyuncu maçı kazanmakta. Eğer rakibin topu hedef topa daha yakınsa ve sizin yuvarlamanız olanaksızsa hedef topu ya da rakip topu vurmak için de atış yapılabilmekte.

KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU
Kadıköy Belediyesi personeline yönelik 7 branşta düzenlenen spor turnuvaları sonuçlandı. Dereceye girenler kupa ve madalyalarını Kadıköy Belediye Başkanı Akyurt Nuhoğlu’ndan aldı. Turnuvanın sonuçları şöyle:
Futbol
1. Yapı Kontrol Müdürlüğü
2. Spor Müdürlüğü
Basketbol
1.Bilgi İşlem Md. G-Bro’s
2.Hukuk İşleri Md.
Tenis
1.Bülent Çakırer
2.Engin Baran
Masa Tenisi
1.Mahmut Aras
2.Gökhan Ereli
Satranç
1.Erkan Utangaç
2.Onur Usta
Bocce
1.Arda Ezen-Eren Kalender
2.Bedirhan Şahin-Cem Çetindağ

ARŞİV