Biniciler 'Dilek Kupası' için koştu

Hayati tehlike taşıyan hastalıklarla mücadele eden 3-18 yaş arası çocukların dileklerinin gerçekleşmesine destek vermek amacıyla Nuri Oğlakçı Kupa yarışları kapsamında Bir Dilek Tut, Make-A-Wish Türkiye Kupası’nın üçüncüsü düzenlendi.

24 Mayıs 2011 - 15:02

Binicilik camiasına büyük katkıları olan İstanbul Atlı Spor Kulübü, Nuri Oğlakçı Kupası yarışlarının bir ayağı olan; Bir Dilek Tut, Make-A-Wish hayati tehlike taşıyan hastalıklarla savaşan çocuklar yararına düzenledi.

Kupa koşusunu kazananlara Derneğin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Dr. Pınar Beard tarafından “Dilek Kupası” verildi. Yarışmada; Bulgaristan’dan Ekaterına Duneva, Ustalar kategorisinde birinci olurken, Aslı Güleç ise Gençler kategorisinde kupanın sahibi oldu.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen olan Bir Dilek Tut, Make-A-Wish Türkiye Kupası, İstanbul Atlı Spor Kulübü’nün yöneticileri, sporcuları ve izleyicileri ile sosyal bir duyarlılık örneği olarak her yıl düzenlediği Nuri Oğlakçı Kupa yarışları kapsamında gerçekleşti. Bu yıl ilk defa uluslararası boyutta düzenlenen Nuri Oğlakçı Kupası’na, Türkiye’den katılan binicilerin yanı sıra, Bulgaristan, Yunanistan, İsviçre’den gelen biniciler de katıldı. Yarışmalar, çocuklar, gençler, genç-yetişkinler ve ustalar kategorilerinde düzenlendi.

Kulüp, binicilik sporu aracılığı ile hayati tehlike taşıyan hastalıklarla mücadele eden 3-18 yaş arası çocukların dileklerinin gerçekleşmesine destek vermeyi hedefliyor.

Kategorilerdeki diğer isimler ise şöyle sıralandı:
Ustalarda;
1 Ekaterına Duneva (Bulgaristan)
2 Murat Gürani Kazancıoğlu
3 Ömer Karaevli
4 Nazlı Kazanoğlu
5 Ömer Çetin

Gençlerde;
1 Aslı Güleç
2 Zeynep Aksoy
3 Ayşe Melek Kabil
4 Selim Can Güney
5 Ata Nail Sular

YARIŞLARLA NURİ OĞLAKÇI HATIRLANIYOR

İstanbul Atlı Spor Kulübü profesyonel ve amatör binicileri ve 600 üyesi ile İstanbul’un ilk ve ana kulüplerinden biri. Etkinlik kapsamında düzenlenen Nuri Oğlakçı Kupası ise İstanbul Atlı Spor Kulübü kurucusu merhum Nuri Oğlakçı’yı anmak üzere her yıl organize edilen sezonun en prestijli yarışlarından biri. Nuri Oğlakçı Kupası etkinliğin kapanış yarışması olarak koşuluyor.
Bir Dilek Tut, Make-A-Wish Türkiye, hayati tehlike taşıyan bir hastalıkla mücadele eden 3 ila 18 yaş arası çocukların dileklerini, her şehirden ve bölgeden gönüllüler yardımı ile gerçeğe dönüştürüyor. Dernek Türkiye’nin her yanındaki; dilek çocukları ve aileleri için neşeli, pozitif ve sihirli bir anı oluşturuyor. Bu yolla, çocuklara hayatta hiçbir şeyin imkânsız olmadığı anlatılıyor, onların hayata daha sıkı bağlanabilmelerine yardımcı olarak, ailelerine moral aşılanıyor.


ARŞİV