Binlerce yüzücü kulaç attı

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı 70'ten fazla ülkeden 2 bin 800'ü aşkın sporcunun katılımıyla İstanbul'da gerçekleşti. Erkekler genel klasmanında Atakan Ercan, kadınlarda ise Talya Erdoğan birinciliği elde eden isimler oldu

28 Ağustos 2024 - 13:51

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından bu yıl 36. kez düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, İstanbul'da büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Kanlıca İskelesi'nden başlayıp Kuruçeşme'de sona eren yarışta, 70'ten fazla ülkeden gelen 2 bin 800'ü aşkın sporcu, 6,5 kilometrelik parkurda kıyasıya mücadele etti. Boğazın eşsiz manzarasında kulaç atan yüzücüler, seyircilere unutulmaz anlar yaşattı. Yarış alanında kurulan etkinlik alanlarıyla izleyiciler de yarış heyecanına ortak oldu.

BİRİNCİLİK İÇİN YARIŞTILAR 

Erkekler genel klasmanında Atakan Ercan, 45 dakika 27 saniyelik derecesiyle birinci olurken, Doğukan Ulaç 45 dakika 36 saniye ile ikinci, Mevlüt Efe Güler ise 45 dakika 40 saniyelik süresiyle üçüncü oldu. Kadınlar genel klasmanında ise Talya Erdoğan, 46 dakika 57 saniyelik derecesiyle birinciliği elde etti. Yarışı Nehir Güler 47 dakika 16 saniyeyle ikinci, Su İnal ise 47 dakika 39 saniye ile üçüncü tamamladı. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 1500 metre finalinde beşinci olan milli yüzücü Kuzey Tunçelli de yarış alanında yüzücülerin heyecanına ortak oldu.

Yarışa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Veli Ozan Çakır, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, Samsung Electronics Türkiye Başkanı ve CEO'su Jeff Jo, TMOK Başkan Vekili ve Boğaziçi Organizasyon Komitesi Başkanı Nihat Usta, Güney Kore'nin İstanbul Başkonsolosu Woo Sung Lee katılım gösterdi.

KADIKÖYLÜ ŞAMPİYON

Master yüzücülerden Kadıköylü Dilek Gerez Tugay da yarışmacılar arasındaydı. En son Katar’da düzenlenen dünya şampiyonasında dördüncü olan Gerez, Kıtalararası Yüzme Yarışması’nda yaş kategorilerinde şampiyon oldu.

 



 


ARŞİV