Birinci Amatör Lig başladı!

Amatör Lig özlemi son buldu. Koşuyolu Spor Kulübü, Bostancı Spor Kulübü ve Yeldeğirmeni Spor Kulübü'’nün yer aldığı 1. Amatör Lig başladı

12 Ekim 2018 - 15:39

Amatör liglere verilen sezon arasının sonuna gelindi. 2018-2019 sezonundaki Planlamaya göre hiçbir Kadıköy takımının yer almadığı Süper Amatör Lig 8 Eylül’de başlarken, 2.Amatör Lig 2 Şubat 2019’da başlayacak. Koşuyolu Spor Kulübü, Bostancı Spor Kulübü ve Yeldeğirmeni Spor Kulübü'’nün yer aldığı 1. Amatör Lig ise 29 Eylül’de başladı.

KOŞUYOLU KÖTÜ BAŞLADI

Geçtiğimiz sezon iyi bir grafik çizerek 1. Amatör Lig’i 3. sırada bitiren Koşuyolu Spor Kulübü bu sezona kötü bir başlangıç yaptı. İlk maçında “Ortaçeşme” ile karşılaşan takım “5-0” lık skorla mağlup oldu. Koşuyolu’nun şansı ikinci hafta da dönmedi. Geçtiğimiz sezon 2. Amatör Lig’den yükselen Marmara Karayolları ile karşılaşan ekip sahadan “9-1”lik mağlubiyetle ayrıldı. Bu sonuçlarla birlikte Koşuyolu ligde sonuncu sırada yer alıyor.

BOSTANCI HIZLI BAŞLADI

Geçtiğimiz sezon Süper Amatör Lig’den 1. Amatör Lig’e düşen Bostancı Spor Kulübü lige fırtına gibi başladı. İlk maçında “Deniz İşletmeleri” ile karşılaşan Bostancı maçtan “8-0”lık galibiyetle ayrıldı. İkinci maçta Taçspor’dan da gol yemeyen Bostancı sahadan “1-0” galip ayrıldı. Puanını 6’ya yükselten Bostancı ligde 2.sırada yer alıyor.

YELDEĞİRMENİ SÜPER AMATÖR YOLUNDA

Geçtiğimiz sene Bostancı Spor ile birlikte 1. Amatör Lig’e düşen Kadıköy’ün köklü kulüplerinden Yeldeğirmeni Spor Kulübü sezona Süper Amatör Lig’e tekrar dönme parolasıyla başlarken, ilk maçında Şile ile karşılaştı. Nefes kesen mücadelede Yeldeğirmeni “1-0” galip geldi. Yeldeğirmeni ikinci maçına henüz çıkmadı.

 “FİKİRTEPESPOR LİGDEN ÇEKİLDİ”

Birinci Amatör Lig’de mücadele eden Fikirtepe Dumlupınar Spor Kulübü, sezon planlamasının öncesinde ligden çekileceğini duyurdu. Gazetemize konuşan kulüp antrenötü Ahmet Gediz, bu kararlarının sebebinin yapısal değişiklikler olduğunu söyledi. Gediz, “Mevcut durumda 1. Amatör Küme’de oynayacak gücümüz bulunuyor ama artık bir zihniyet değişiminin olması gerektiğini düşünüyoruz. Liglerde tutunmak veya yükselmek için para karşılığı belli yaşa gelmiş futbolcuları transfer etmek yerine, mahallemize dönmek istiyoruz. Mahallemizde ilkokullara kadar inerek oradan seçmeler yapacağız ve kendi oyuncularımızı kendimiz yetiştireceğiz. Bu kapsamda İBB ile de bir işbirliği içerisindeyiz.” dedi.

KADIKÖY SÜPER AMATÖR’DE YOK

Geçtiğimiz sezon Süper Amatör Lig’de mücadele eden Yeldeğirmenispor, Bostancıspor ve Fikirtepe Dumlupınar takımlarının üçünün de küme düşmesiyle birlikte yıllar sonra ilk defa Süper Amatör Lig’de bir Kadıköy takımı kalmadı.

Etiketler; amatör lig

ARŞİV