'Bisikletli ölümleri dursun' eylemi yapıldı

Kadıköy’de bisikletçiler, Fransız vatandaşı 58 yaşındaki Christian Jean Auguste Niaffe’nin 42 ülkeyi bisikletiyle gezdikten sonra geldiği Marmaris’te ölmesini ve kazaları protesto etti

05 Haziran 2015 - 11:04

Kadıköyde bisikletçiler, Fransız vatandaşı 58 yaşındaki Christian Jean Auguste Niaffenin 42 ülkeyi bisikletiyle gezdikten sonra geldiği Marmariste emniyet şeridinde giderken otomobilin çarpması sonucu ölmesini ve yaşanan diğer ölümlü bisiklet kazalarını protesto etti. Basın açıklaması yapan grup üyeleri bisikletlerinden inip yaklaşık 20 dakika yerde yattı.

Bisikletli Ulaşım Platformu üyesi yaklaşık 300 kişilik bisikletli grup Altıyolda toplandı. Bisikletli ölümleri dursun, Yaşam hakkıma dokunma, Kaportam bedenimdir, çarpma, Yaşam hakkıma saygı göster ve Bisikletliyi fark edin dövizleriyle Söğütlüçeşme caddesine geçti. Yol boyunca trafikte ilerleyen bisikletliler sürücülerin kendilerini fark etmesi için zil ve düdük çaldı.
Grup cadde üzerinde bisikletlerinden inerek yere yattı. Yere yatan grup sol şeridi trafiğe kapatınca araçlar sağ şeritten devam etti.
Burada yapılan basın açıklamasında taşıt sürücülerinin bisikletlileri trafikte görmezden geldiği belirtildi. Açıklamada bisikletiyle 42 ülkeyi gezip geldiği Türkiyede 27 Mayısta Muğlada emniyet şeridinde giderken bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren Fransız bisikletçi hatırlatılarak, Korkumuz yersiz değil. Bu Fransız ve daha önce çarpılarak öldürülen bisikletli dostlarımızın suçu neydi? Halbuki yollar hepimizin. Yollar ortak yaşam alanımızdır. Yolları saygıyla paylaşmalıyız. Bunu sadece biz söylemiyoruz, yasalar söylüyor denildi. Eylem, trafik kazalarında yaşamlarını kaybedenlerin isimlerinin okunmasının ardından sonlandırıldı.

ARŞİV