Boğazı yüzerek geçen Kadıköylüler

Kadıköylü öğretmen F. Rennan Karaca 28. Kıtalararası Yüzme Yarışmaların J kategorisinde ikinci olurken amatör olarak sporla ilgilenen tiyatro oyuncusu Bülent Çakırer de finişe ulaşanlardandı

25 Ağustos 2016 - 16:12
Mustafa SÜRMELİ
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) geleneksel organizasyonu olan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, İstanbul Boğazı’nda yapıldı. Anadolu yakasında Kanlıca İskelesi’nden başlayan ve Avrupa yakasında Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda son bulan yaklaşık 6,5 kilometrelik yarış 48 ülkeden 10’u engelli kategoride 1546 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. 28’inci yıl yarışına 363 kadın, 1183 erkek yüzücü katılırken, 1515 yüzücü yarışmayı tamamlamayı başardı. Genel klasmanında erkeklerde Ömer Tara, kadınlarda ise Nilay Erkal birinci oldu.

İKİNCİ KADIKÖY’DEN
Yarışa katılanlardan biri de Kadıköylü eğitimci F. Rennan Karaca’ydı. J kategorisinde yarışmaya katılan Rennan Karaca iki kıta arasını Kanlıca’dan Kuruçeşme’ye 1 saat 21 dakika 14 saniyede yüzdü. Kategorisinde ikinci olarak Kadıköy’e başarıyla dönen Karaca, “kıtalararası yüzücü” unvanı almaya hak kazanan ve Milli Olimpiyat Komitesi Başkanlığı belgesiyle ödüllendirilen sporcular arasına katıldı.

ÇALIŞTI VE BAŞARDI
Rennan Karaca’nın uzun bir süredir Burhan Felek Galatasaray Yüzme havuzunda antrenmanlarını sürdürdüğü, 6,5 kilometrelik parkuru kısa sürede geçmek için yoğun bir çalışma süreci geçirdiği ifade edildi. Çocukluğundan bu yana deniz ve yüzme sporu ile içiçe olduğu, boğaz sularını iyi tanıdığı belirtilen Karaca, elde ettiği başarıyla ilçemize gurur yaşattı. Karaca, eğitimcilik ve sporun yaşamında vazgeçilmez olduğunu ifade etti.

TİYATROCU VE SPORCU   
İlçemizden yarışmaya katılanlardan biri de Kadıköy Belediyesi’nde görev yapan ve amatör olarak sporla ilgilenen Bülent Çakırer’di. Aynı zamanda tiyatro oyuncusu olan Çakırer, yüzme, tenis ve bisiklet olmak üzere birkaç farklı branşta amatör olarak sporla ilgileniyor. Bu yıl dördüncü kez Boğaz’daki yüzme yarışına katıldı. İlk yarışına 6 aylık bir çalışmadan sonra katıldığını ancak finişe ulaşamadığını söyleyen Çakırer, “Sonra azmettim, ‘Boğazı geçeceğim’ dedim o günden beri de bunu başarmaktayım. Bu yıl katıldım dereceye giremesem de yarışa katılmak, tamamlamak güzeldi” dedi.
Spor yapmanın kendisini mutlu ettiğini, stresten uzaklaştığını ifade eden Çakırer, 6 Ağustos’ta Düzce Belediyesi’nin düzenlediği, 21 Ağustos’ta da Kerpe’de düzenlenen yarışlara da katıldığını belirtti. Çakırer, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Çanakkale Boğazı’nda düzenlenecek olan yüzme yarışına katılacağını söyledi. Triatlona katılmayı istediğini de ifade eden Çakırer, 25 Nisan - 5 Mayıs 2016 tarihinde Tarihi Likya yolunun Fethiye - Kaş etabını da yürüdü.

ARŞİV