‘Boğaziçi Kıtalararası Yarışları' başlıyor

Asya’dan, Avrupa’ya Boğaziçi Uluslararası Yüzme yarışı, bu yıl 17 Temmuz Pazar günü düzenlenecek....

12 Temmuz 2011 - 09:50

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) geleneksel Boğaziçi Kıtalararası Yarışları, 17 Temmuz 2011 Pazar günü İstanbul Boğazı’nda yapılacak. Bu yıl 23’üncüsü düzenlenecek organizasyon Samsung firmasının ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek.
TMOK tarafından ilki 1989 yılında 4 bayan, 64 erkek sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Asya’dan Avrupa’ya Boğaziçi Yüzme Yarışları her yıl artan bir ilgi ile karşılanıyor. Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin himayesinde ve “Herkes İçin Spor” sloganına uygun olarak düzenlenen bu yarışlar TMOK’un önemli spor faaliyetlerinden.
İstanbul’un Avrupa ve Asya Kıtaları üzerine kurulmuş olması ve içinden “boğaz” su yolu geçmesi şehrin en önemli özelliklerinden. TMOK’un düzenlediği yarış da bu su yolunda dünyanın ilk ve tek kıtalararası yüzme yarışı olma özelliğini taşıyor.
Asya’dan Avrupa’ya iki kıta arasını topluca yüzerek geçmek, katılımcılara da ayrı bir zevk ve heyecan veriyor. Yarışa, her yıl dünyanın değişik ülkelerinden her yaştan erkek ve bayan yüzlerce amatör yüzücü katılıyor. Yaklaşık 6,5 kilometrelik zor bir parkurda yapılan yarışa ilgi her geçen yıl artıyor.

FOTOĞRAF YARIŞMASI DA VAR

TMOK, Türk fotoğraf sanatına katkıda bulunmak, 23. Asya’dan Avrupa’ya Boğaziçi Yüzme yarışlarının gelecek kuşaklara aktarılması ve sporcuların mücadelelerini en iyi biçimde ortaya çıkartmak amacı ile “BOĞAZİÇİ KITALARARASI–2011” konulu bir de fotoğraf yarışması düzenledi.
Fotoğraflar yarışma günü, yarış saatlerinde çekilecek, yarışmacıların fotoğraf çekmeleri için tekneler organizasyon komitesince temin edilecek.
 


ARŞİV