Boksta üç madalya

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda mücadele eden üç kadın boksörümüz de finallerde mücadele ederek olimpiyat madalyasını garantiledi. Geçtiğimiz olimpiyatlarda 1 altın 1 gümüş madalya alarak tarihi bir başarıya imza atan kadın boksu bu olimpiyatlarda üç madalyayı garantiledi

08 Ağustos 2024 - 14:43

Tokyo 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda tarihimizde ilk kez boksta madalya sevinci yaşadık. Busenaz Sürmeneli’nin altın, Buse Naz Çakıroğlu’nun ise gümüş madalyası tarihimizde bir ilki de bizlere yaşattı. Aradan geçen 3 yılın ardından Paris’e toplam 8 boksörle gitme başarısı gösterdik. Tokyo’da Türkiye’nin ilk boks altınını getiren Busenaz Sürmeneli olimpiyatlara çeyrek finalde veda ederken üç kadın boksörümüz altın madalya için mücadelesini sürdürüyor. 

ÜÇ BOKS MADALYASI

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden Fenerbahçeli milli boksör Hatice Akbaş, kadınlar 54 kilo yarı finalinde Güney Kore'den Aeji Im'i 3-2 yenerek finale yükseldi.North Paris Arena'da gerçekleştirilen organizasyonda ilk raundu 3-2 kazanan Hatice Akbaş, ikinci raundu da 4-1 önde tamamlamayı başardı.Son rauntta da rakibine 3-2 üstünlük kuran milli sporcu, 3-2'lik toplam üstünlükle finale yükseldi. Finale yükselen bir diğer Fenerbahçeli milli boksör Buse Naz Çakıroğlu ise kadınlar 50 kg yarı final maçında Filipinler'den Aira Villagas'ı yenerek finale yükseldi. Roland-Garros'ta gerçekleştirilen karşılaşmada milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, ilk raundu ve ikinci raundu 5-0 kazanarak rakibi karşısında üstünlüğü yakaladı ve son raunda da 5-0'lık üstünlük elde etti. Toplam skorda rakibini 5-0'la geçen Çakıroğlu, finale yükseldi. Milli boksör Esra Yıldız Kahraman ise Brezilyalı rakibi Jucielen Romeu'yu mağlup ederek kadınlar 57 kiloda yarı finale yükselen isim oldu. Yarı final mücadelesinde kaybeden iki tarafa da bronz madalya verilmesi kuralı getirilmişti.  Rengi henüz netleşmese de kadın boksunda 3 madalya şimdiden kesinleşmiş durumda.


ARŞİV