Bostancı şampiyon!

Amatör Ligler’de Kadıköy takımları göz kamaştırdı… 1. Amatör Ligi 13. Grupta şampiyon Bostancı oldu. Bostancı Süper Amatör Lig’e doğrudan çıkarken, 15. Grupta ise Yeldeğirmeni Play Off’a yükselmeyi başardı.

19 Ocak 2011 - 10:59

ESENKENT:1 – 3 :BOSTANCI
STAT: Maltepe Başıbüyük Stadyumu
HAVA DURUMU: 6 derece(Yağışlı)
MAÇTAN NOTLAR

Başlama saati 14:15 olan karşılaşma geç başladı. Taraftarlar kış soğuğunun kendini iyiden iyiye hissettirdiği bir ortamda maç izlediler. Esenkent taraftarının oldukça az olduğu statta Bostancı taraftarı tribünlerdeki yerini aldı ve takımlarını maç sonuna kadar tezahüratlarıyla destekledi. İlk yarı Bostancı Kulübü futbolcularının santra vuruşuyla başladı. İlk dakikalarda Bostancı baskılı gibi görünse de havanın soğukluğuna Bostancı futbolcularının şampiyonluk rehaveti eklenince ilk ataklar verimli olamadı. 17. haftayı 37 puanla 1. sırada tamamlayan Bostancı’nın tutuk başlayan ve sönük biten ataklarına rağmen 17. haftayı 19 puanla 9. sırada tamamlayan Esenkent maça daha etkili başlayan bir görüntü çizdi ve Bostancı’ya kolay lokma olmayacağını gösterdi. Futbolcuların kontrolsüz girişleri neticesinde zaman zaman sakatlanmalar yaşandı ve bunun sonucunda Bostancı’nın golcüsü Serdar’ın ceza sahasında düşürülmesine hakemin penaltı vermemesi taraftarların tepkisine neden oldu. Esenkent bu dakikalarda futbolcuları yavaş kaldığı için kanatları iyi kullanamadı. Esenkent’in kontrolsüz ortadan bindirmeleri etkili olamazken, Bostancı sol kanattan yaptığı ataklarla ve ortalarla Esenkent kalesini yokladı. Bu ataklardan birinde 25. dakikada Serdar yüzde yüzlük bir pozisyondan yararlanamadı. Bostancı’da 27. dakikada Doğan sakatlanarak oyundan çıktı. Bostancı Kaptanı Şefik de sakatlanınca iki as futbolcusunun yerine Teknik Direktör Halit Bulut Barış ile Semih’i oyuna soktu. Herkes Bostancı’dan gol beklerken, iki asının sakatlanmasıyla oyun dengesi bir an bozulan Bostancı, Esenkent’in 9 numaralı futbolcusu Sinan’ın ayağından 35. dakikada yediği golle 1-0 geri düştü. İlk yarı Esenkent’in 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.
Bostancı rüzgârı da arkasına alarak ikinci yarı deniz tarafındaki kaleye gol için saldırdı. İkinci yarının ilk dakikalarında 2 numaralı futbolcusu sakatlanan Esenkent bir süre eksik oynamasına rağmen Bostancı filelerine bir top gönderdi. Ancak hakemin ofsayt gerekçesiyle bu golü vermemesi Esenkent futbolcu ve taraftarlarını kızdırdı. Bu dakikadan sonra Bostancı atakları etkili olmaya başladı. Ve beklenen gol 65. dakikada Fatih’in ayağından geldi. 1-1.
Santrayı yapan Esenkent daha toparlanmadan 66. dakikada 2. golü Bostancı’nın golcü futbolcusu Serdar’ın ayağından gelen topla ağlarında gördü. 1-2.
Dakika 35’i gösterirken Bostancı üçüncü golü Semih ile buldu ve hakemin bitiş düdüğüyle şampiyonluğunu ilan etti.


YILDIZ TABLOSU
M. Kaan Sarı***, Mert Kopuz****, Ramazan Kaba****, Fatih Yılmaz*****(1 gol, Dk.65.), Abdullah Ünal****, Satı Kaba***, Doğan Tilov*****, Erdal Öntaş****, Serdar Gürel*****(1 gol, Dk.66.), M. Şefik Aktaş****, Fikret Pekgöz*****
YEDEKLER
Göksel Yeşilyurt, Ferdi Şentürk, Güven Taş, Barış Güner****, İ. Utku Kosova, Serhat Hızlı, Semih Kılıç*****(1 gol, Dk.35.)
MAÇIN YILDIZI
Serdar Gürel*****

13. GRUP PUAN DURUMU
                  
1. BOSTANCI 40
2. ADALAR 35
3. GÜLSUYU 30
4. F.TEPE D.P. 28
5. KARTALGÜCÜ 23
6. YAKACIK 23
7. PENDİK D. 22
8. ALTINORDU 21
9. ESENKENT 13
10. İST.SİTE 13

13. GRUPTA SEZON SONUÇLARI
Bostancı-Altınordu 1-1
Kartalgücü-Bostancı 2-0
Bostancı-Adalar 0-3
Gülsuyu-Bostancı 1-1
Bostancı-F.Tepe D.Pın. 5-1
Yakacık-Bostancı 1-2
Bostancı-İst.Site 4-0
Pendik D.-Bostancı 0-3
Bostancı-Esenkent 3-0
Altınordu-Bostancı 0-2
Bostancı-Kartalgücü 2-2
Adalar-Bostancı 0-0
Bostancı-Gülsuyu 3-1
F.Tepe D.P.-Bostancı 1-3
Bostancı-Yakacık 3-1
İst.Site-Bostancı 0-3
Bostancı-Pendik D. 7-0
Esenkent-Bostancı 1-3

YELDEĞİRMENİSPOR SÜPER AMATÖR YOLUNDA
Yeldeğirmeni ise Kadıköy’ün diğer takımı Hilalspor’u 6-2 mağlup ederek 36 puanlı Gümüşsuyu’nun ardından 35 puanla ikinci sıradaki yerini korudu ve Süper Amatör Lig’e yükselmek için play-off’a kalmayı başararak Bostancıspor ile Kadıköy’ün gururu oldu. Yeldeğirmenispor’un resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Acısıyla tatlısıyla bir sezon geçirdik. Gün geldi son sıraya düştük, gün geldi toparlandık, ayağa kalktık. Gün geldi tekrar sendeler gibi olduk ama sonra dimdik ayakta durmasını bildik ve sonuçta kısıtlı imkânlarımızla sezonu hiç de küçümsenmeyecek bir yerde, şampiyon Gümüşsuyu’nun sadece bir puan gerisinde ikinci olarak bitirdik. Bu kısıtlı imkânlarla inanın bu bile bir başarı. Bu başarı elbette ki aslan yürekli futbolcularımızın ve Hocamız Tuncer Haksal’ın. Hepsinden Allah razı olsun bize bu heyecanı, bu keyfi ve mutluluğu yaşattıkları için” denildi.
Açıklamada ayrıca sezonu şampiyon olarak tamamlayan Gümüşsuyu tebrik edilip, Süper Amatör Lig’de başarılar dilenerek önemli bir centilmenlik örneği sergilendi.


15.GRUPTA PUAN DURUMU
1. GÜMÜŞSUYU 36
2. YELDEĞİRMENİ 35
3. KURTKÖYSPOR 33

Mustafa SÜRMELİ
 


ARŞİV