“Bostancı Spor evladımız gibi”

Görevi ailesinden devralarak Bostancı Spor kulübünün yeni başkanı olan Fatih Bilir, amatör kulüplerin problemlerini, el koyulan tesislerini ve bir aile aşkı olan “Bostancı Spor”u gazetemize anlattı

06 Nisan 2018 - 09:27

Bu yıl kuruluşunun ardından 29.yılını geride bırakan Bostancıspor’da yeni kulüp başkan Fatih Bilir oldu. Bilir, Bostancı doğumlu, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Mezunu Bilir, evli ve bir çocuk babası. Görevi ailesinden devralarak başkanlık koltuğuna oturan Fatih Bilir, Bostancıspor ile bağları 1960’lı yıllara dayanan Bilir ailesinin hikâyesini, amatör kulüplerin problemlerini, ellerinden alınan sahalarını ve bir aile aşkları olan “Bostancı Spor”u gazetemize anlattı.

AİLEDEN GELEN “BOSTANCI SPOR” AŞKI

Başkan olma süreciniz nasıl gelişti?

Kulüpte görev alma sürecim, daha önce kulübümüzde başkanlık yapmış olan dayımın “yeni jenerasyonun yönetime katkı sağlaması” gerekliliği sözü ile başladı. Bir anlamda görev teslimi oldu. İlk dönemde (2014-2016), futbol şube sorumlusu ve futbol okulu organizatörü olarak çalışmaya başladım. İkinci dönemde de genel kurulumuzun takdiri üzerine başkanlık görevini üstlendim.

Aileden geliyor yani “Bostancıpor” aşkı…

Bostancı’da doğmak zaten büyük bir ailenin parçası olmak demektir. Kulübümün tüm üyeleri, doğduğum günü bilen büyüklerimle dolu. Hepsi ailem. Ancak spesifik olarak aileden isim vermek gerekirse babam Mustafa Bilir, 1960’lı yıllarda Bostancı Spor’da futbol oynamış ve kulübümüzün kapanıp 1989 yılında tekrar faaliyete geçmesiyle de yöneticilik yaptı. Dayım Metin Sever 1970’li yıllarda Bostancı Spor’da, Örnek Spor’da futbol oynadı, 1989 yılından sonra da hem yöneticilik hem de başkanlık görevini üstlendi. Ailem için Bostancı Spor bir evlattır.  Yaklaşık bir asırdır Bostancılı olan ailem, her zaman yaşamın, Bostancı’da güzel olduğunu zikretmektedir. Tabi ki 2000’li yıllar öncesinde. Bostancı’da hala günümüzde eksikliğini yaşadığımız bir sürü güzel dostluklar, arkadaşlıklar, komşuluklar devam ediyor. Bunun en güzel simgesi de Bostancı Spor’dur.

Kulübün tarihinden biraz bahseder misiniz?

Bostancı Spor 1989 yılında kurulmuş olup, bugün 200 üye barındırmaktadır. Renkleri kırmızı – beyaz olup, kulüp yönetim binası Bostancı merkezindedir. Kuruluşumuzdan itibaren amatör liglerin her kategorisinde ( U11- 12 – 13 – 14 -15 – 16 -17 -19 ve SAL ) yer almak ilk önceliğimiz olmuştur.

ANTRENMAN TESİSLERİNE EL KOYDULAR

Amatör kulüpler saha probleminden şikâyetçi. Siz de böyle bir sorunla karşılaşıyor musunuz?

Antrenman tesisimiz, 2017 Ocak ayına kadar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıp kulübümüz tahsis edilmiş olan Bostancı Mah. deniz kenarında yer almaktaydı. Ancak nedeni o gün anlayamadığımız fakat bugün anlayabildiğimiz, 27 Ocak 2017 Cuma günü saat 16.45’de iki gün içerisinde tesisi boşalmamız gerektiği tebliğ edilmiş ve 30 Ocak 2017 Pazartesi günü sabah saat 05.00’da Zabıta ve Polis güçlerince kapılarımız kırılarak tüm malzememiz itina gösterilmeden ve çoğunluğu hasar görerek (hatta lisanslarımız kaybolmuş ve takımlarımız sonraki süreçte maçalar çıkamamıştır) zabıta deposuna kamyon ile atılmıştır. İlgili resimler arşivimizde mevcuttur.  

  • Şu an nasıl kullanılıyor bu alan?

Elimizden alınan tesisimizin bugünkü adı Bostancı Sahil Spor Tesisidir ve Sahil Spor adı ile amatör liglerde oynayan belediye takımı mevcuttur. Halk arasında Başakşehir Futbol kulübünün alt yapısı olarak anılmaktadır.

Amatör futbol kulüplerinin en büyük sorunu bu noktadır. Eşit şartlarda değiliz. Amatörlük heves gerektirir, merak gerektirir. Yapılan iş para karşılığı değildir. Gönüllülük esastır. Yapılan işte uzman olunmaz ve bu iş de meslek olarak edinilmez. Amatöre önem verilmesi bu açıdan önemli. Uğraşınız hep hayatınızda var olacaktır.

Sizce amatör futbol neden daha da önem verilmesi, desteklenmesi gereken bir alan?

Amacımız semtimizde yaşayan çocuklarımıza, gençlerimize spor yapmalarını, sporu hayatlarının her kademesine yerleştirmelerini sağlamak, okullarında daha çok başarılı olmaları için destek vermek, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, disiplinli, özgüvenli, güzel düşünceli, saygılı ve sevgili iyi bir birey olarak bu güç hayata tutunmalarını sağlamaktır.

“ÇALIŞACAK SAHA BULAMIYORUZ”

Sizce amatör kulüplerin en büyük problemi nedir?

Bunları yaparken kaynak kim tarafından sağlanacak. Dernek üyelerinden veya sponsorlardan. Hadi bunu yarım yamalak sağladık. Peki tesis? Bugün çocuklarımızı çalıştıracak saha bulamıyoruz. Elimizden alınan sahada haftanın iki günü iki saat çalışma izni verilmiş. O da ligi olan takımlar için. Ya Diğerleri. Maçları bitince bırakın etrafa dağılsınlar deniyor. Amatör spor kulüpleri için en büyük problem tesis yetersizliğidir. Bu imkân artmadığı sürece değirmenlere karşı savaş vereceğiz.  

Yönetim olarak hedefleriniz neler?

Bostancı Spor Kulübünde birinci önceliğim, maddi kaynak yaratmaktır. Bunun için her kapıyı çalmak gerekiyorsa her kapı çalınacaktır. Hemen ardından sporcu sayımızın artmasını sağlamak için mahalle halkımıza amaç hikâyemizi anlatmaktır. Biz çocuklarımızdan, gençlerimizden bir karşılık beklemiyoruz. Sadece sporu yaşamlarına katsınlar. Ayrıca belediyeden beklentim, lokal alanlarımızın genişletilmesi ve çocuklarımızın antreman saatleri dışında da vakit geçirebilmelerini sağlayacak kapalı alanları yaratmasıdır. Kulübümde yeni branşların açılması hedeflerim arasındadır. Ayrıca yönetimimize kadın üyelerimizin katılımlarını sağlamak beni mutlu edecektir.        


ARŞİV