Bostancı'dan farklı galibiyet

U15 Ligi’nde Bostancı bol gollü bir haftayı geride bıraktı. Güçlü rakibi Haydarpaşa’yı 5-0 yendi

12 Kasım 2015 - 14:02
Mustafa SÜRMELİ
İstanbul Amatör Futbol Ligi U15 29. Grupta iki güçlü ekibin mücadelesine sahne oldu.  Pazartesi günü Fikirtepe Dumlupınar Spor Kulübü Stadı’nda oynanan maç direkten dönen topları, gençlerin güzel futbolu, kaçan golleri, kalecilerin estetik kurtarışlarıyla akıllarda kaldı. U15 Ligi gençleri seyir zevki, yüksek bir maç çıkardı.
İlk onbirde kalede Feridun, 2 Ömer, 3 Onur, 4 Burak, 5 Sinan, 6 Kaan, 7 Ali Berk, 8 Muhammed, 9 Ural, 10 Mertcan, 11 Fatih ile başlayan Bostancı 15 yaş altı futbol takımında 12 Yasin, 13 Ali, 14 Mustafa, 15 Koray, 16 Baran, 17 Batuhan, 18 Berke ilk 18’de yer aldı. Kaleci Feridun oyunun 17. dakikasında kendi yarı sahalarının ortasından rakibin çektiği şutu kritik hamleyle dışarı çelerek klâsını konuşturdu. 
İlk yarının büyük bölümü orta saha mücadelesi şeklinde geçerken,  son dakikalara doğru Bostancı’nın 7 numaralı etkili oyuncularından Ali Berk, defansın hatasından faydalanarak, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonu gole çevirdi ve Bostancı rakibi Haydarpaşa karşısında 1-0 öne geçti. 
Günün dikkat çeken isimleri kalecilerdi. Bazı ataklarda kritik hamlelerle gelecek için umut verdiler.  İlk yarının sonlarına doğru, Bostancı kalecisi Feridun rakibin uzaktan şutunu zor da olsa dışarı çeldi. Başarılı kurtarışıyla alkış aldı.  Haydarpaşa’nın üst direkten dönen topu ise Haydarpaşa adına şanssızlıktı. İkinci yarı ise Bostancı oyunda kontrolü eline aldı. Ural, Muhammed(2), oyuna ikinci yarıda dahil olan Ali’nin golleriyle Bostancı maçı 5-0 kazandı.
Antrenör Volkan Keçeci, “Ligde 3. Sıraya yükseldik. İyi gidiyoruz. Şu anda takım gayet iyi durumda” dedi.  Keçeci, ligde son 5 maç kaldığını, çok çalışarak, son ana kadar şampiyonluğu kovalayacaklarını ve şampiyonluk hedeflediklerini söyledi. 

MİLLİ TAKIM’DA OYNAMAK İSTİYOR
Gelecek vadeden futbolcular arasında gösterilen kaleci Feridun’un U14 Milli Takımında oynadığını ve Riva kampına katıldığını söyleyen Antrenör Volkan Keçeci, “Feridun, Milli Takım hocalarının takibinde. Feridun gibi yetenekli futbolcularımız var kadromuzda.  Onları da değerlendirmeye çalışıyoruz.  Milli Takım hocalarıyla diyalog halindeyiz.  Feridun’u gönderdik. İnşallah onun peşinden birkaç kardeşimizi daha göndereceğiz” dedi. Genç kaleci Feridun ise “Heyecanlıyım. Genelde forvet, orta saha, stoper oynamayı ister futbolcular. Kalecilik kolay gibi görünür ama zor. Çok tercih edilmiyor kalecilik.  Hedefim Milli Takım kalesine geçmek” dedi.  Kadıköy Melahat Akkutlu Ortaokulu öğrencisi olan Feridun, takım antrenmanının yanı sıra evde kendisinin de özel antrenman yaptığını, başarılı olmak için çok çalıştığını belirtti.

ARŞİV