Bostancıspor Şampiyon

U13-U14-U16-U17 kategorilerinde başarılı sonuçlar alan Bostancıspor Kulübü, U19 kategorisinde grubunda şampiyonluk elde etti.

28 Haziran 2012 - 13:03

Kadıköy’ün güzide spor kulüplerinden Bostancıspor gençlerle güldü. U13-U14-U16-U17 kategorilerinde başarılı sonuçlar alan Kulüp, Grubunda şampiyonluk elde eden U19 ekibiyle bayram sevinci yaşıyor.
Bostancıspor Teknik Sorumlusu Halit Bulut elde edilen başarı üzerine Gazete Kadıköy Spor Servisimize yaptığı açıklamada, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Bostancıspor olarak son iki senedir tesisleşmeyle beraber altyapıya çok önem veriyoruz ve bunun karşılığını da her geçen gün almaya başladık. 2011-2012 sezonunda katıldığımız U13-U14-U16-U17 VE U19 yaş kategorilerinde başarılı sonuçlar almaya başladık. En son U19 yaş grubunda namağlup şampiyon olduk. Bundan sonra da A takım için alt yapıdan en az 7-8 futbolcuyu kadroda oynatmayı hedefliyoruz. Amacımız ileride tamamen alt yapıdan oluşan bir A takım oluşturmak. Alt yapı eğiticiliği gerçekten de bir uzmanlık işidir. Bu, sevgi işidir. Bu, çocuğa insani ve futbol olarak katkıda bulunmaktır ve gerekli imkânları sağlayıp yarışmacılıktan ziyade yetiştiriciliğin ön planda olması gerekir. Alt yapılarda birinci öncelik çocuğa iyi insan olmayı iyi bir öğrenci olmayı ve yetenekleri doğrultusunda iyi bir futbolcu olmayı öğretmektir. Tabii bunları yapmak için de tesisleşme şarttır. Alt yapı oyuncularına çalışabilecekleri bir ortamın sağlanması gerekir. Bizim de Bostancıspor olarak hedefimiz bunu sağlamaktır. Ayrıca bu sene ilk defa düzenlediğimiz 19 Mayıs Gençlik ve spor bayramı şenlikleri çerçevesinde okullar arası futbol turnuvası düzenlemiş olup bunu her sene devam ettirmeyi ve daha da geniş katılımı düşünüyoruz. Bostancıspor yönetim olarak da altyapıya çok önem vermekte ve bize her konuda destek olmaktadır. 2012-2013 sezonunda da her yaş grubunda Kadıköy bölgesi olarak liglere katılmayı hedefliyoruz.”

ARŞİV