Bostancıspor'dan buruk veda

Bostancıspor, Türk Hava Yolları’na yenilerek U 16 Türkiye Şampiyonası’na veda etti

07 Mayıs 2015 - 15:53

Kadıköy’ün güçlü ekiplerinden Bostancıspor, 16 yaş altı U16 Türkiye Birinciliği Eleme Müsabakaları maçlarından eli boş döndü. 30 Nisan Çarşamba günü 14.00’da Türk Hava Yolları (THY) ile Selimiye Stadı’nda karşı karşıya gelen Bostancıspor beklemediği bir mağlubiyet aldı. İddialı çıktığı maçta rakibine 2-1 yenilen Bostancıspor elendi.


CENGİZ’DEN İKİ GOL
Mayıs sıcağı altında oynanan maçta her iki takımın oyuncularının, takımlarının kazanması için gösterdikleri gayret alkışlanırken, zaman zaman gerginlikler de yaşandı. Bu dakikalarda hakemin verdiği kararlar taraftarların tepkisine neden oldu.
İlk gol maçın 20. dakikasında THY’nin etkili ayağı 7 numaralı formayı giyen Cengiz’den geldi. Bostancıspor golün etkisini uzun süre üzerinden atamadı. Maçın ilerleyen dakikalarında Bostancıspor toparlanıp maça yeniden yoğunlaşırken, ikili mücadelelerde zaman zaman sertlik hâkim oldu. Bu anlarda hakem sarı kartına başvurdu. Maçın ilk yarısı 1-0 THY üstünlüğüyle tamamlandı.
İkinci yarının ilk dakikalarına THY baskılı başladı. Nitekim bu dakikalarda ikinci golü de THY adına Cengiz kaydetti. Oyun disiplini ve moralini kaybeden Bostancıspor buna rağmen güçlü rakibi karşısında adına yakışır bir performans sergiledi. İkinci yarının ortalarına doğru golle tanışan Bostancıspor ne yazık ki aradığı ikinci golü de bulamayınca maç 2-1 THY’nin galibiyetiyle tamamlandı.


BOSTANCISPOR’DAN AÇIKLAMA
Bostancıspor’un internet sitesinden yapılan açıklamada, “Grubunu şampiyon olarak tamamlayan ve attığı 103 gol ile rekor elde eden takımımız, Türkiye Şampiyonasına gidebilmek için bu gün oynadığı THY maçını 2-1 kaybederek elendi. Bireysel hatalar yapan ve heyecanlarını yenemeyen gençlerimiz, birçok pozisyonu da değerlendiremeyince, mağlubiyet kaçınılmaz oldu.
Gençlerimizi kutlar, bundan sonraki futbol ve özel yaşamlarında başarılı olmalarını gönülden dileriz” denildi.

ARŞİV