Caddebostan Koşu kayıtları devam ediyor

Kadıköy Belediyesi’nin 26 Mayıs Pazar günü düzenleyeceği Caddebostan Sahili'nde Cadde 10K Cadde 21K ve Çocuk Koşu Yarışları için kayıtlar 10 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek. Yarışmaya katılmak isteyenler “cadde21k.kadikoy.bel.tr’"adresinden kayıtlarını gerçekleştirebilecek

18 Nisan 2024 - 14:33

Kadıköy Belediyesi, tarafından düzenlenen birçok koşuseverin beklediği güne geri sayım başladı. Yarışma 26 Mayıs Pazar  tarihinde Caddebostan Sahili’nde düzenlenecek. Cadde 10K, Cadde 20K ve Çocuk Koşusu klasmanında düzenlenecek yarışmanın güzergahı da belli oldu; Çetin Emeç Bulvarı’ndan başlayacak olan koşu rotası Bağdat Caddesi’nde devam edecek ve Çetin Emeç Bulvarı’nda son bulacak. Anadolu yakasının en keyifli rotalarından biri olan Caddebostan sahil hattında yapılacak etkinlikte yaklaşık 5 bin koşusever araçsız ve trafiksiz bir parkurda yarışma imkanı bulacak. Geçen yıl yoğun katılımla gerçekleştirilen yarışmaya bu yıl da yoğun katılım bekleniyor. Cadde 10k-21k koşusu aynı zamanda İstanbul Maratonu kriter koşusu.

YARIŞMA GÜNÜ KOŞUSEVERLERİ NELER BEKLİYOR?

26 Mayıs 2024 Pazar günü sabah 07:30’da toplu ısınma etkinliğiyle yarışma hazırlığı başlayacak. Saat 08:00’de Cadde 21K Koşusuna start verilecek ve hemen ardından 8.15’te Cadde 10K Koşu’su başlayacak. Bu sırada 08:00'da başlayacak etkinlikte katılımcılar gün boyu DJ performans eşliğinde güzel havanın tadını çıkarıp eğlenceli dakikalar yaşayacak. Aynı zamanda uzman eğitmenlerin yapacakları sahne derslerine katılım sağlayabilecekler. Saat 10.00'da ise Çocuk Koşusu start verecek. Ödül töreni saat 12:00’de düzenlenecek ve 14:00’a kadar sürecek.

KLASMAN KATEGORİLERİ

CADDE 21K: Parkur Süresi 3 saat ile sınırlanmıştır. Parkur trafiğe açıldıktan sonra halen parkurda bulunan koşucular kaldırımdan koşmaya devam edebilirler. 18 yaşını doldurmuş ve sağlık açısından herhangi bir sorunu bulunmayan herkes 21K kategorisine katılabilir.

CADDE 10K: Parkur Süresi 2 saat ile sınırlanmıştır. Parkur trafiğe açıldıktan sonra halen parkurda bulunan koşucular kaldırımdan koşmaya devam edebilirler.18 yaşını doldurmuş ve sağlık açısından herhangi bir sorunu bulunmayan herkes 10K kategorisine katılabilir.

ÇOCUK KOŞUSU: 500 metre uzunluğundaki mesafede gerçekleşecek koşuya, 2012-2017 yılları arası doğumlu çocuklar katılabilecektir. Koşu kontenjanı 500 çocukla sınırlıdır. Parkurda çocuk koşuculara profesyonel sporcular eşlik edecek.

 

ÖDÜLLER

Yarışmayı tamamlayan tüm sporculara anı madalyası verilecek.

Genel Klasman ve Yaş Kategorisinde ilk 3'e giren sporculara kupa verilecek.

Ayrıntılı bilgi ve kayıtlara cadde21k.kadikoy.bel.tr web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz,ayrıca koşu gönüllüsü olmak isteyenler yine bu adres üzerinden gönüllü olabilecek.


ARŞİV