Caddebostan’da 400 İstanbullu

“İstanbul’u Koşuyorum” etkinliğinin Caddebostan Etabı Gazi Koşusu 400 sporcunun kıyasıya mücadelesiyle tamamlandı. Koşuya Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da katıldı

26 Ekim 2020 - 11:23

FOTOĞRAFLAR: Gürbüz ENGİN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul, Türkiye’deki yol yarışları katılımcı sayılarını arttırabilmek, yol yarışları katılımcılarına alternatif yarışlar düzenlemek, koşmaya yeni başlayanları da kısa mesafeli yarışlara adapte edebilmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. “İstanbul’u Koşuyorum” etkinliklerinin üçüncü yarışı olan ve kontenjan sınırı hızla dolup kapanan Caddebostan Etabı Gazi Koşusu, 25 Ekim Pazar günü, tüm pandemi tedbirleri alınarak 400 İstanbullunun katılımıyla yapıldı. Yeni normal dönemde yüksek hijyen standartlarıyla koşulan İstanbul'u Koşuyorum Caddebostan Etabı Gazi Koşusu’nun startını; Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Oltulu, Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk, Spor İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Cem Müslüm Cebeci ve Kadıköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tarkan Mercül verdi.

200 kişinin görev aldığı 10 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen çipli koşuda, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Oltulu ve Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur da koşucular arasında yer aldı. Etabın sonucunda Kadınlar Genel Klasman Kategorisi’nde 37:07 dakikalık derecesi ile Emine Hatun Mechaal bitiş çizgisine ilk ulaşan koşucu oldu. 39:38 dakikalık derecesi ile Damla Çelik ikincilik kürsüsüne çıkarken, 40:56 dakikalık derecesi ile Şilan Ayyıldız yarışı üçüncü olarak tamamladı. Sporculara ödüllerini Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı takdim etti. Biz de Gazete Kadıköy olarak koşu öncesi yarışmacıların görüşlerini öğrendik.

“ÖZGÜRLÜK KAVRAMINI ANIMSATIYOR”

Eski Milli Sporcu olduğunu vurgulayan Emrah Bozgeyik, “İBB koşularına elimizden geldiğince katılmaya özen gösteriyoruz. Hem alanın sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde kurulması hem de uzun süre yarışamamanın vermiş olduğu durumlardan dolayı bu etkinliği çok değerli buluyorum. Yasakların olduğu dönemde antrenmanlarımızı evde koşu bandında gerçekleştirdik. Spor benim hayatımın bir parçası. Bu sebepten bana özgürlük kavramını anımsatıyor.” dedi.

“MOTİVASYON KAYNAĞI OLUYOR”

Korona virüsü sebebiyle antrenmanlarının bir kısmını evde online spor aktivitelerini takip ederek tamamladığını belirten Melike Şahin, “Normalleşme süreciyle birlikte yeniden yürüyüş ve koşu antrenmanlarına başladım. Spor benim için tamamen motivasyon kaynağıdır diyebilirim. Kafamın içerisindeki sorunlardan kurtulmama sebep oluyor. Şu anda her gün koşamadığım için 10 km parkurunu 1 saat 10 dakikada bitirmeyi hedefliyorum.” ifadelerini kullandı.

“SADECE KENDİNİZLE YARIŞIYORSUNUZ”

Yaklaşık beş yıldır amatör koşuya merakı olduğunu söyleyen Erdinç Kef, “Gençliğimde amatör kulüplerde basket oynadığım için sporu çok seviyorum. Genellikle bütün koşulara katılmaya çalışıyorum. Bugün böylesine güzel bir havada koşuyor olmak bana büyük keyif veriyor. Takım sporlarında çok büyük bir rekabet var. Fakat amatör olarak koşarken sadece kendinizle yarışıyorsunuz. Koşmak kişi için bir meditasyon aslında.” şeklinde konuştu.

“ORGANİZASYONLAR DÜZENLİ VE SAĞLIKLI”

Düzenli olarak her gün 10 km koştuğunu belirten beden eğitimi öğretmeni Serpil Budak, “İBB Spor’un yaptığı her koşuya katılıyorum. Organizasyonlar çok düzenli ve sağlık koşullarına uygun. Salgın sürecinde tüm antrenmanlarımı evde gerçekleştirdim. Koşmak benim için her şeydir. Bunu kaybettiğimi düşünemiyorum. Günde en az 10 km koşuyorum. Bugün gerçekleşecek olan parkur benim için İstanbul maratonunun antrenman parkuru diyebilirim” dedi.


ARŞİV