Challenge Cup’un ikincisi Kadıköy Belediyesi

Kadıköy Belediyesi Basketbol Takımı, kamu kuruluşlarının yarıştığı Basketball Challenge Cup’ta ikincilik elde etti

31 Mayıs 2018 - 15:18

Sekiz ay boyunca, 41 özel sektör ve kamu kuruluşunun basketbol takımlarının kıyasıya yarıştığı turnuvada, Çağdaşlar Spor Kulübü birinci oldu. Çoğunluğu belediye çalışanlarından oluşan Kadıköy Belediyesi Basketbol Takımı ise Zincirlikuyu İSOV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kapalı spor salonunda Çağdaşlar Spor Kulübü ile yaptığı final maçında 55-59 skorla ikinci oldu.

Basketbol Challenge Cup adına yakışır bir final maçı ile sonlandı. Bir tarafta Kenan Tütüncü’lü, Arda Ezer’li namağlup Kadıköy Belediyesi diğer tarafta ise geçen senenin İstanbul Şampiyonu İbrahim Erkan’lı David Dixon’lı Çağdaşlar Spor Kulübü vardı.

Başından sonuna kadar çekişmenin bitmediği maçın başında yüksek tempoyu tercih eden Kadıköy Belediyesi rakibi karşısında ilk çeyreği 1 sayı farkla önde kapattı. Bu çeyrekte Ataç Kıvanç ile 7 sayı bulan Çağdaşlar’a 7 sayı ile Kenan Tütüncü karşılık verdi ve ilk çeyrek 13-14 Kadıköy Belediyesi lehinde sonuçlandı. İkinci çeyrekte Çağdaşlar Cem Çakırer’in dış şutları ile etkili olurken Kadıköy Belediyesi Emir Obalı ve Hüseyin Gargılı’nın etkili oyunları ile karşılık verdi. İlk yarı Çağdaşlar’ın 27-23 üstünlüğüyle sonlandı.

Üçüncü çeyrekte Kadıköy Belediyesi’nde Kenan Tütüncü ve Buğra Dülçekçi sayılar bulurken çeyrek sonunda farkı 1 sayıya kadar indirdi. Bu çeyrekte Çağdaşlar’ın eski profesyonel oyuncusu 2.08’lik dev pivot Kamer Davud devreye girdi. Arka arkaya bulduğu sayılar takımını ayakta tuttu.

Son çeyrekte Gediz Doğa ve Kamer Davud işbirliği Çağdaşlar’ı şampiyonluğa taşıdı.
Kadıköy Belediyesi’nde Murat Daragenli ve Buğra Dülçekçi’nin sayıları maçı kazanmaları için yeterli olmadı ve maç “55-59” sonlandı.

NUHOĞLU’NA ZİYARET

Finale kadar hiç yenilgi almadan ikincilik başarısı elde eden takımı, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da tebrik etti. Takım üyeleri Nuhoğlu’nu makamında ziyaret ederek, kazandıkları kupayla hatıra pozu verdi.


ARŞİV