Coşkun Aydın'ın objektifinden yelkenliler

Fotoğraf sanatçısı Coşkun Aydın’ın yaşamı, felsefesi, görseli yüksek olan yelken sporuyla ilgili muhteşem fotoğrafları CKM’deydi.

07 Aralık 2010 - 14:23

Coşkun Aydın’ın objektifinden yelkenliler bir başka güzel

Fotoğraf sanatçısı Coşkun Aydın’ın yaşamı, felsefesi, görseli yüksek olan yelken sporuyla ilgili muhteşem fotoğrafları CKM’deydi.


Coşkun Aydın’ın denizin ihtişamını, çekiciliğini, albenisini buram buram yansıtan fotoğrafları izleyenlerde bıraktığı etkiyle çok konuşuluyor. Deniz fotoğrafçılığına olan ilgisini zaman zaman açtığı sergilerle ifade eden fotoğraf sanatçısı Coşkun Aydın, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde açtığı kişisel sergisiyle Kadıköylülere fotoğraf sanatı ve denizlerin çekici güzelliğini unutulmaz enstantanelerle yansıttı.
Türkiye Yelken Vakfı Kültür Çalışmaları kapsamında Coşkun Aydın’ın fotoğrafları 4-10 Aralık 2010 tarihlerinde Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde sergilendi.
YELKEN SPORUNA OBJEKTİF DESTEK
Coşkun Aydın, kendisini yelken yarışlarıyla ilgili fotoğraf çekmeye iten nedenlerden birinin bu alan ile ilgili çalışma yapan çok az sayıda fotoğraf sanatçısının olduğunu belirtiyor. Yelken yarışlarının ve yelken ile ilgili eğitime olan ilginin gün geçtikçe artığını, yelkenlerin marinalara bağlı kalmadığını belirten fotoğraf sanatçısı Coşkun Aydın, uluslararası alanda düzenlenen yarışmalardan dönen takımlarımız olduğunu ve bu gelişmelerin gurur verdiğini belirtiyor. Gelişme sürecinde olmasına rağmen Türkiye’de yelken sporuna ilginin basında az olmasının üzücü bir durum olduğunu belirten Aydın, bu alana ilgi çekmek için İstanbul’da 3, Bodrum’da 2, Marmaris’te 1 sergi açtı bugüne kadar.
FOTOĞRAFLARI İLGİ GÖRÜYOR
Coşkun Aydın, 1955 yılında Denizli’de doğdu. Ortaokul ve lise dönemlerinde sanata, resme, çizime karşı yüksek ilgisi dikkat çekti. Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü’nü 1979 yılında tamamladı. Grafik tasarım çalışmaları yaparken, gazetelerde foto muhabirliği yaptı. Ankara Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde grafik ressam olarak çalıştı. Ziraat Bankası resim koleksiyonu olarak müzesinde yer alan resimlerin kurtarılması, restorasyonunu, kayıt altına alınması çalışmasını yürüttü. Halen reklam tanıtım fotoğrafları çeken ve grafik tasarım çalışmalarını sürdüren Coşkun Aydın, on yıldan bu yana katıldığı yelken yarışlarında fotoğraflar çekiyor. Fotoğrafları dışkaynaklı ve yerli basında yayınlanan Aydın’ın bugüne kadar açtığı 8 kişisel sergisinin altısını yelken yarışları oluşturuyor. Aydın 2010 İstanbul Kültür Başkenti Ajansıyla yaptığı anlaşma kapsamında yoğun olarak İstanbul fotoğrafları çekiyor. Aydın, evli ve iki çocuk babası.
 

Mustafa SÜRMELİ


ARŞİV