Daha iyi bir dünya için Yoga...

Kadıköylüler, tüm dünya ile aynı anda yoga yaptı!

23 Haziran 2016 - 16:41
Bu yıl ikincisi düzenlenen 21 Haziran Uluslararası Yoga Günü, Kadıköy’de etkinliklerle kutlandı. Hindistan Konsolosluğu’nun Kadıköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile ortak düzenlediği resmi etkinlik, 21 Haziran Salı akşamüstü Kalamış Parkı’ndaki halı sahada gerçekleştirildi. Halka açık ve ücretsiz olarak yapılan etkinliğin açılışından konuşan İstanbul Yoga Merkezi kurucusu, dünyanın tek yoga üniversitesi Swami Vivekananda’nın Türkiye temsilcisi Ayça Gürelman, geçmişi 30 bin yıl öncesine dayanan yoganın son 40 yılda dünya genelinde popülerleştiğini anımsatarak, “Son 10 yılda ülkemiz de yoga ile ilgileniyor. Türkiye, geçen sene ilk kez 177 ülke ile birlikte Uluslararası Yoga Günü’nü kutlamıştı” dedi.
Hindistan İstanbul Başkonsolosu Sanjay Jain, yoganın fiziksel, zihinsel ve spritüel bir deneyim olduğunu belirterek, “Beden ve ruhun biraradalığı olan yoga, uyum, huzur ve bilgelik mesajı verir. Yoga, insanı daha iyi insan yapan bir araç” diye konuştu.

BARIŞ İÇİN YOGA
Bu sene ilk kez Türkiye’de yoga günü kutlamalarına katılan bir yerel yönetici olan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da ülkenin gerilimli günlerden geçtiğini anımsatarak, “Daha barışçıl ve huzurlu günler için yoganın bir aracı olabileceğine inanıyorum. İnsan çatışmacı bir varlıktır. Ama insanlık tarihindeki savaşları hep iyiler kazandı. Şimdi de öyle olacak diye umuyorum” ifadelerini kullandı.
Ardından Jain ve Nuhoğlu,  yoga seansları öncesi karanlığı kovmak, ışığı ortaya çıkarmak için temsilen yakılan ‘Dia’ adlı kandili yaktı. Halı sahayı dolduran 500’e yakın kişi aynı anda, yoga, nefes çalışması ve meditasyon yaptı.

 

ARŞİV