Defnespor Fair Play ile ödüllendildi

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından her yıl verilen Türkiye Fair Play Ödülleri’nin 42.’sinde, İstanbul Defne Spor Kulübü kariyer dalında Kutlama Mektubu aldı

17 Ekim 2024 - 13:55

Merkeze uzak mahallelerde yaşayan kız çocuklarını, hentbol ile tanıştırarak hem daha iyi olanaklar sunmayı hem de spor kulübü olmanın yanında bir sosyal sorumluluk projesi de yaratmayı amaç edinen Defnespor Kulübü bu yıl Fair Play ile ödüllendirildi. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin  "İyiye, doğruya, güzele" sloganıyla dağıttığı bu prestijli ödüller, ülkemizde Fair Play olgusunun yaygınlaştırılmasına ve etik değerlerin teşvik edilmesine büyük katkı sağlıyor. Fair Play Ödülleri, etik davranışın ve dürüst oyun ruhunun ödüllendirilmesi amacıyla TMOK tarafından 1981 yılından bu yana veriliyor. İstanbul Defne Spor Kulübü’nün bu yılki ödülü alması, kulübün sadece spor dünyasında yarattığı başarılarıyla değil, aynı zamanda etik ve sosyal sorumluluk bilinciyle de öne çıktığını bir kez daha kanıtladı.

EĞİTİME ÖNEM VERİLİYOR
2017 yılında kurulan İstanbul Defne Spor Kulübü, özellikle kız çocuklarına spor aracılığıyla fiziksel, sosyal ve akademik gelişim fırsatları sunma misyonuyla dikkat çekiyor. Kulübün "Defne Kızları" projesi, hentbolu mahalle okullarına tanıtarak, bugüne kadar 500’den fazla kız çocuğuna ücretsiz eğitim fırsatı sundu. Bu genç sporcular, İstanbul ve Türkiye’deki hentbol liglerinde mücadele ederek önemli başarılar elde etti. Defne SK, saha içindeki başarılarının yanı sıra saha dışı eğitim programlarına da önem veriyor. Sporculara yönelik çeşitli meslek seçim etkinlikleri, psikolojik dayanıklılık programları ve eğitim sponsorları aracılığıyla sağlanan destekler sayesinde, gençlerin geleceğe hazırlanmasına katkı sağlıyor. Kulüp, özellikle 2023-24 sezonunda başlattığı İngilizce ve Toplumsal Haklar eğitimleriyle de dikkat çekiyor. Kulüp, toplum içinde sosyal ve ekonomik açıdan dezavantajlı konumda olan gruplara spor yolu ile sosyal, fiziksel ve akademik gelişim olanakları sağlamayı amaçlıyor. Defnespor hentbol dışında futbol, voleybol ve atletizm branşlarında da spor projeleri yürütüyor.

Etiketler; defnespor

ARŞİV