Depremzedeler için 'basketköy'

Türkiye Basketbol Federasyonu, Hatay’ın Belen ilçesinde 100 konteynerlik basketbol köyünü hayata geçirecek. Depremzede gençler ve çocukların basketbol eğitimi alması sağlanacak.

10 Mart 2023 - 07:59

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Hatay'ın Belen ilçesinde depremzedeler için 100 konteynerlik basketbol köyünü hayata geçiriyor. Projeye, Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği (TÜBAD), Basketbol İçin Destek ve Eğitim Vakfı (BİDEV) ile Polimeks Holding de destek verecek. 11 bin 397 metrekare arazi üzerinde yer alacak eşyalı konteynerlerden oluşturulacak basketbol köyü, 800 kişiye yaşam alanı sunacak. Konteynerlerin yanı sıra 2 sosyal tesis, çamaşırhane ve revirin yer alacağı alanda, psikolog, doktor ve eğitimciler de depremzedeler için rehabilite çalışmaları gerçekleştirecek. Basketbol köyünde gençler ile çocuklar için oluşturulacak alanlarda sosyal ve sportif faaliyetler yapılacak.

Köyde ayrıca açık bir basketbol sahası ve oyun ve sosyal alanlar da yer alacak. Burada çocuklara basketbol eğitimi verilecek, ünlü sporcuların bölgeye gidip gelmesi organize edilecek.


ARŞİV