Derbinin galibi Fenerbahçe

Beko Basketbol Ligi'nin 6. haftasında Beşiktaş Cola Turka ile karşılaşan Fenerbahçe Ülker, maçın galibi oldu.

23 Kasım 2010 - 15:45

Beko Basketbol Ligi'nin 6. haftasında Beşiktaş Cola Turka ile karşılaşan Fenerbahçe Ülker, maçın galibi oldu.

Beko Basketbol Ligi'nde 6. haftanın son maçında Allen Iverson'lı Beşiktaş Cola Turka, yenilgisiz lider Fenerbahçe Ülker'i BJK Cola Turka Arena'da konuk etti. Müthiş bir heyecanın yaşandığı mücadeleyi kazanan 67-74'lük skorla sarı-lacivertliler oldu.
Beko Basketbol Ligi'nde Beşiktaş Cola Turka ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan derbi maçta BJK Cola Turka Arena, tarihi günlerinden birini yaşadı. Dünyaca ünlü yıldız Allen Iverson'ın ligde ilk kez Beşiktaş Cola Turka forması giydiği mücadelede ezeli rakibini deviren Fenerbahçe Ülker, yenilmezliğini sürdürdü.
Siyah-beyazlı taraftarlar, Allen Iverson'lı kadrosuyla sahaya çıkan takımlarını Fenerbahçe Ülker derbisinde yalnız bırakmazken, tribünler tamamen doldu. Daha önceki maçlarda koltuk bırakılmayan protokol tribününün sol tarafındaki pota arkası tribüne de portatif koltuklar yerleştirilip bu bölüme de seyirci alınırken, 3 bini aşkın taraftar karşılaşmayı takip etti. BJK Cola Turka Arena'da tribünlerdeki koltukların yanı sıra merdiven boşlukları bile doldu.
Beşiktaş'n yeni transferi dünyaca ünlü ABD'li oyuncu Allen Iverson, Beşiktaş formasıyla ilk lig maçına çıktı. Daha önce Avrupa Kupası'ndaki Hemofarm Stada maçında görev alan Iverson'a siyah-beyazlı taraftarlar maç öncesinde sevgi gösterilerinde bulundu. Taraftarlar, “Beşiktaş'ın çocuğu Allen Iverson” diye tezahürat yaparken, ABD'li oyuncu da alkışlarla taraftarlara karşılık verdi.
Bu arada, maç öncesi oyuncuların tanıtımı yapılırken, en son Iverson anons edildi. Iverson'ın anonsuyla bütün tribünler ayağa kalkıp tezahüratlar yaptı. ABD'li oyuncu sahaya çıktığında da hayranı olduğu Michael Jackson'dan bir parça çalındı. Iverson, maça ilk 5'te başladı.
Derbi maça taraftarların yanı sıra basın mensupları da büyük ilgi gösterdi. Basın tribünü tamamen dolarken, çok sayıda foto muhabiri de karşılaşmada görev aldı.


 


ARŞİV