Dilara dünya 5.si!

Tekvandocumuz Dilara Arslan, Güney Kore’den dünya beşincisi olarak döndü

10 Eylül 2015 - 15:06

Mustafa SÜRMELİ
Güney Kore’de düzenlenen Tekvando Dünya Şampiyonası’nda +59 kiloda tatamiye çıkan 14 yaşındaki Dilara Arslan dünyaca ünlü Fransız tekvandocuyu 18-5 sayı nakavtıyla yenmeyi başardı.
2001 doğumlu Dilara Arslan 2. Pum (Siyah kuşaktan iki derece üstün) tekvandocu. Kariyerinde son 3 buçuk yılda büyük başarılar kazanan Dilara Arslan, 13 defa İstanbul Şampiyonluğu, Anadolu Yıldızlar Grup Şampiyonluğu Türkiye 2.’liği, üst üste 2 yıl +59 kiloda Okullar Grup ve Türkiye Şampiyonluğu, Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda +59 kiloda Avrupa Şampiyonluğu kazandı.
Burada da kilosunda Dünya 3.’sü Fransız Della Sassi’yle Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda çok çekişmeli bir maç yapmış, 9-8 üstünlükle kazanmasını bilmişti. Güney Kore’deki başarısıyla 2020 Tokyo Olimpiyatları’nın da yıldızı gözüyle bakılan genç sporcuya farklı ülkelerin takımlarından transfer teklifleri geldiği belirtildi. Antrenörleri, Dilara Arslan’ın; esnekliğini ve gücünü kullanarak yaptığı birçok maçı sayı nakavtı ile kazanmasını bilen bir sporcu olduğunu ifade ediyorlar.
+59 Kiloda Dünya Şampiyonası Kore’de ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum diyen Dilara, “Özellikle Kibar Uzunçavdar ve Serkan Uzunçavdar hocalarıma çok teşekkür ediyorum” dedi. Diğer taraftan 53 yaşındaki tekvandocumuz Seyfi Çelik de Sırbistan Karadağ’da Haziran ayında düzenlenen Avrupa Şampiyonasında Avrupa 2.si oldu. Çelik, Kasım 2014’te de Meksika’da dünya üçüncüsü olmuştu.

ALMANYA’DA PROVA YAPACAK
Gelecek vadeden sporcular arasında gösterilen Bilgehan Çelik 24-27 Eylül’de Almanya’daki Avrupa Gençler Şampiyonası öncesinde düzenlenen Uluslararası Tekvando Şampiyonası’na katılacak.  Geçen sene Uluslararası İsmet Iraz Turnuvasında finalde çok güçlü rakibi Alman Leoniye Martin’i 15-2 sayı nakavtıyla yenerek şampiyon olan Bilgehan, Uluslararası Turkish Open’da Avrupa 3.sü olmuştu.

ARŞİV