Dinamo, doludizgin!

Kadıköy’ün kız basketbol takımlarından Dinamo Spor Kulübü, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Seri B yarı final maçında rakibi Çatalca’yı 45-42 yenerek adını finale yazdırdı. Dinamo, ayrıca Fenerbahçe dışında Seri A Ligi’ne çıkmayı garantileyen ikinci Kadıköy takımı oldu

21 Ocak 2020 - 14:04

Dinamo Spor Kulübü, dokuz takımın mücadele ettiği TBF Kızlar Seri B liginde lig usulü oynanan karşılaşmaların ardından eşleşmelerde elde ettiği başarıyla finale yükseldi. Sezona Çatalca mağlubiyeti ile başlayan Dinamo, bu maçtan sonra oynadığı 7 lig maçının hepsini kazandı ve ligi üçüncü sırada tamamladı. Çeyrek finalde Küçükyalı Gelişim Kulübü ile karşılaşan Dinamo, yarı finalde de 20 Ocak Pazartesi günü Çatalca ile karşılaştı. İki takımı da geçen Dinamo, finalde karşılaşacağı Albedo’yu da yenerse Türkiye Bölge Şampiyonası’nda Kadıköy’ü temsil edecek.

Fenerbahçe’den sonra ikinci takım

Bu kategorinin şampiyonu Türkiye şampiyonasına katılmadan önce bölge şampiyonasında mücadele ediyor. Türkiye’nin en iyi basketbol takımını belirleyecek Türkiye şampiyonası ise mayıs ayında gerçekleşecek.

Seri B Ligi’nin finalistleri ise bir sonraki sene otomatik olarak Seri A Ligi’ne yükseliyor. Kadıköy ilçesinin kulüplerinden Fenerbahçe’nin dışında Dinamo Spor Kulübü de Seri A Ligi’nde Kadıköy’ü temsil eden kulüplerden olacak.

“Kızlarımız ile gurur duyuyoruz”

Dinamo Spor Kulübü Kız basketbol altyapı sorumlusu ve takım antrenörü Aras Büyükoğlu, şunları söyledi: “Sezona Çatalca mağlubiyeti ile başladık. O maçta da aslında son dakikaya kadar oyunda kalıp kendi hatalarımızla maçı kaybetmiştik. O günden sonra takımımız hem özel liglerde olsun hem de federasyon liginde mağlubiyet almadan yoluna devam etti. Bugün de tek mağlubiyet aldığımız takımı yenerek finale çıktık.”

Büyükoğlu, takımın son maçta da mücadelesiyle maçı kazanacağından emin olduğunu söylerken kulüp adına yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Kız basketbol altyapımız kurulduğumuz günden beri var. Birçok zorlu dönemden geçmesine rağmen kızların hem spor yapmasını hem de basketbol sporuna devam etmesini sağlamak amacıyla kulüp olarak kızlarımızı  hep destekledik. Bu yıl yarı finalde kazandığımız galibiyetle hem Seri A Ligi’ne çıkmayı garantiledik hem de bölge altyapı şampiyonasına gitme imkanına eriştik. Kızlarımız ile gurur duyuyoruz. Kadıköy ilçesinde basketbol oynamak isteyen bütün kızlarımızı kulübümüze bekliyoruz.”


ARŞİV