Dünya ikincisi olduk

Merkezi Kadıköy’de bulunan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) bünyesinde farklı branşlarda gerçekleştirilen spor organizasyonlarına katılan takımlarımızın başarıları gururlandırıyor.

21 Nisan 2016 - 14:02
Merkezi Kadıköy’de bulunan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) bünyesinde farklı branşlarda gerçekleştirilen spor organizasyonlarına katılan takımlarımızın başarıları gururlandırıyor.  Sualtı Hokeyi A Milli Takımımız 23 Mart-2 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen 19. CMAS Sualtı Hokeyi Dünya Şampiyonası’nda ikinci oldu. Havadan 800 kat daha yoğun bir ortamda oynanan sualtı hokeyinin Dünya Şampiyonası’nda üstün bir performans ortaya koyan A Milli Takım sporcularımız grup eleme maçlarında, çeyrek final ve yarı final maçlarında güçlü rakiplerini bir bir mağlup ederek finale yükseldi. Avustralya ile finalde karşılaşan Millilerimiz, rakibine 3-0 mağlup olarak şampiyonluğu kaçırdı.  25 ve 28 Mart tarihleri arasında yer aldığı A grubunda 6 maç yapan A Milliler 5 galibiyet alırken İngiltere’ye 4-2’lik skorla mağlup oldu. Bu maçlarda kazandığı galibiyetlerle A Milli Takım grup birincisi olarak çeyrek finale yükseldi.

HOLLANDA’YA 5 GOL
Şampiyonluk hedefiyle maçlara çıkan milliler 31 Mart’ta Hollanda ile çeyrek final maçına çıktı. Millilerimiz, Çeyrek final maçında ise Hollanda Sualtı Hokeyi Milli Takımı’nı 5-3’lük skorla yenen milliler, Yeni Zelanda’yı 5-4’lük skorla geçerek yarı finale yükselen İngiltere ile karşılaştı. Rövanş niteliğindeki maçın bitmesine 29 saniye kala oyun tekrar başladığında 6 İngiliz’e karşı 2 sporcusuyla mücadele eden milli sporcular son saniyelerde attığı 3. gol ile A Milli Takımımızı finale çıkardı. Şampiyonluk maçında Avustralya’ya 3-0 mağlup olan milliler, CMAS Sualtı Hokeyi Dünya Şampiyonluğu’nda ikinci oldu.

18 YENİ TÜRKİYE REKORU
Diğer taraftan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF)’nin 2016 yılı faaliyet programlarından olan TSSF Paletli Yüzme Kulüplerarası Büyükler Türkiye Şampiyonası yarışmalarında performanslarıyla göz dolduran sporcular 18 yeni Türkiye rekoruna imza attı.
25-27 Mart tarihleri arasında Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen şampiyonluk yarışmalarında 23 spor kulübünden sporcuların yanı sıra bireysel olarak 22 paletli yüzme sporcusu kıyasıya mücadele etti.

ARŞİV