Dünya Şampiyonası Türkiye'de!....

Türkiye’ye dünya şampiyonluğu kazandırmış kurumların başında gelen Türkiye Kürek Federasyonu bu yıl Dünya Şampiyonası’nı Kadıköy Caddebostan sahilinde düzenleyecek…

14 Ekim 2010 - 16:21

Dünya Şampiyonası Türkiye’de!....

Türkiye’ye dünya şampiyonluğu kazandırmış kurumların başında gelen Türkiye Kürek Federasyonu bu yıl Dünya Şampiyonası’nı Kadıköy Caddebostan sahilinde düzenleyecek…

Türkiye’ye dünya şampiyonluğu kazandırmış nadide kurumlardan biri olan Türkiye Kürek Federasyonu bu yıl Deniz Küreği Şampiyonası’nın Türrkiye’de düzenlenmesini sağladı. Türkiye’nin tanıtımı ve prestiji açısından büyük önem taşıyan şampiyonanın Kadıköy Caddebostan sahilinde düzenlenmesine olanak sağlayan Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, “Türkiye’ye dünya şampiyonluğu kazandırmış bir kurum olarak, federasyonumuza, dolayısıyla sporcularımıza sahillerde daha iyi koşullarda çalışma imkânı sunulduğunda ülkemize daha çok sayıda şampiyonluklar yaşatacağız” dedi. Yerel yöneticilerden, takımların İstanbul ve Türkiye’nin diğer sahillerinde daha iyi koşullarda çalışmaları konusunda destek beklediklerini ve yetkilileri konuya duyarlı olmaya davet ettiklerini vurgulayan Başkan İlhami İşseven, Güney Afrika’nın Cape Town kentinde yapılan toplantıda gerçekleştirilen oylamada Dünya Deniz Küreği Şampiyonası’nın 21-22-23-24 Ekim tarihlerinde 18 ülkeden 450 sporcunun katılımıyla Türkiye’de Kadıköy Caddebostan sahilinde düzenlenmesi yönünde karar çıkmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

KÜREK SPORU GENÇLERİ SOKAKTAN KURTARIR
“Kürek sanıldığı gibi zengin sporu ve maliyetli bir spor dalı değil. Çok zevkli, bireyi geliştirici, istedikten sonra herkesin yapabileceği bir spor dalı. Dünyada bu spor dalına çok büyük ilgi var ama Türkiye’de maalesef bu ilgi yok. Türkiye’de 27 takım varken Fransa’da bu sayı 480. Eğer bu spor dalına önem verilirse gençlerimizin, çocuklarımızın çok seveceği bir spor dalı toplum nezdinde önem kazanacak. Bu sayede çocuk ve gençlerimiz dünya çapında prestij kazanmış bu spor dalıyla ilgilenmiş olup, sokaktaki tehlikelerden ve zararlı alışkanlıklardan korunmuş olacaktır” diyen İşseven, Federasyon olarak kulüplerin desteğiyle milli takımı oluşturduklarını belirterek, “Geçen yıl ilk defa Singapur’da Gençler Olimpiyatları yapıldı. 2 tek diye tabir edilen ekibimiz, Türkiye olarak ilk defa bu şampiyonaya katıldı. İlk defa katıldık ve ilk altıya girdik. Takımımızın birinciyle arasında sadece 2 saniye zaman farkı vardı. Bu çocuklarımızın gelecekte çok daha güzel işler yapacağına inanıyoruz. Bu başarı bizim için kıvanç kaynağıdır. Ülke gençliğimizin imkân verildiğinde çok başarılı ve faydalı işler yapacağına inanıyoruz” diye konuştu.

SPORA HİZMETLE GEÇEN BİR YAŞAM
Kürek sporuna 1967 yılında Fenerbahçe Spor Kulübünde başlayan İşyseven, 15 yıl boyunca kürek sporunu aktif olarak yaptı. Daha sonra da spordan kopmayan İşseven, çeşitli kademelerde yöneticiliklerde bulundu. Fenerbahçe Kulübü’nün murakıp heyetinde de görev alan İşseven, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi oldu. “Fenerbahçe’deki spor yaşamımda dolu dolu bir spor yaşamı geçirdim” diyen İşseven, Federasyon çalışmalarına katıldı. Yaklaşık iki yıl önce de Türkiye Kürek Federasyonu Başkanlığı gibi son derece önemli bir göreve layık görüldüğünü ve bunun gururunu yaşadığını söyleyen İşseven, Türkiye Kürek Federasyonu’nun Türkiye’nin nadide oluşumlarından birisi olduğunu vurguladı.
Türkiye Kürek Federasyonunun 1957’de kurulduğunu ve çalışmalarına başladığını anlatan İşseven, kürek sporunun Türkiye’de 1930’lardan bu yana yapılageldiğini belirtti. Türkiye Kürek Federasyonu’nun Türkiye’ye kürek dalında dünya şampiyonluğu kazandırdığını, yaklaşık 27 kulübün günümüzde Türkiye Kürek Federasyonu bünyesinde aktif olarak kürek sporuna hizmet verdiğini ifade eden İşseven, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi diğer dallarda da adı duyulmuş kulüplerin yanı sıra Şişe Cam Çayırova, Hereke, Beykoz, Anadoluhisarı gibi kulüplerin de federasyon bünyesinde spor faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.
Mustafa SÜRMELİ
 


ARŞİV