Dünyanın 1 numarası Kadıköy'den

Kadıköylü genç atletizmde Dünya 1.’si oldu. Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencisi Berk Köksal, ‘Gençlere güven ve fırsat verilirse başaramayacağımız şey kalmaz” dedi.

26 Şubat 2014 - 16:04
  
Mustafa SÜRMELİ
 
Atletizmde Kadıköy’den liseli genç Dünya 1.’liği kazandı. Türkiye Okul Sporları Federasyonu’nun (ISF)faaliyet programında yer alan ve bu yıl Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen Dünya Liseler Atletizm Şampiyonası’nda Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencisi Berk Köksal 400 metrede Dünya 1.’si, uzun atlamada 7., takım olarak da 3. oldu.

MİLLİ TAKIMIN DEĞİŞMEZİ OLMAK İSTİYOR
Berk Köksal Gazete Kadıköy’e yaptığı açıklamada, mutluluğunu belirterek, “Milli Takım’da değişmez olmak istiyorum. Gelecek yıl Gençler Avrupa Atletizm Şampiyonası var. Yaş grubumda madalya kazanmak hedefim” dedi.

ANNE BABALARA NE MESAJ VERDİ?
9 yaşında ailesinin ve öğretmeninin teşvikiyle spora başladığını ve Fenerbahçe’de 8 yıldır lisanslı atlet olduğunu söyleyen Berk Köksal, “Anne ve babalar çocuklarının spor yapmasından korkmasınlar. Spor disiplin ve sağlık verir. Kötülüklerden alıkoyar. Spor yaparsa çocuğum okulundan geri kalır demesinler. Ben bu konuda çok şanslıydım. Eğitimime önem verilirken, sporda da başarılı oldum. Aileme, okul yöneticilerime, kulübüme teşekkür ediyorum” diye konuştu.

EVLATLARIMIZA GÜVENİYORUM, HEPİMİZ GÜVENELİM
Berk’in okul başarısının yanı sıra sporda da başarı elde etmesinin sevindirici ve aynı zamanda mesaj niteliğinde olduğunu söyleyen Kadıköy Anadolu Lisesi Müdürü M. Kamil Önalan, Berk’in Dünya 1.’liği kazanmasının okulda büyük tesir yaptığını söyleyerek, “Bu başarı tesadüf değil. Bundan sonra da bu başarılar gelecek. Çocuklarıma inanıyor ve güveniyorum. Bu nedenle Dünya 1.’liği haberini duyduğumda çok sevindim ama şaşırmadım” dedi.
Ortaöğretimde okuyan yaklaşık 17 milyon gencin birçok ülke nüfusundan fazla olduğunu, bunun önemli bir potansiyel taşıdığını dile getiren Kamil Önalan, “Derste de sporda da aynı anda başarılı olunuyor. Bunu öğrencilerimden biliyorum. Sürekli dereceler alıyorlar. Gençlerimizin önünü açmak boynumuzun borcu. Onlara güven, destek ve şevk verelim yeter. Kabiliyetleri var. Ders ve sporun farklı branşlarında onlarca derece elde ediyoruz. Adeta şaha kalktık yürüyoruz” dedi.
37 yıllık eğitimcilik yaşamında öğrencilerine, motivasyon, şevk ve güven vermeyi hiç ihmal etmediğini belirten Önalan, okullarda fiziki altyapı ve imkanların geliştirilmesiyle daha donanımlı, sağlıklı ve başarılı gençlerin de topluma kazandırılacağını sözlerine ekledi.

ARŞİV