Doğa, Avrupa Şampiyonası'nda

Başarılı yelkenci Doğa Demirel İtalya’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’na katılacak

30 Haziran 2016 - 14:47
İtalya’nın Crotone kentinde 15-22 Temmuz 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Optimist Avrupa Şampiyonası’nda Marmara Yelken Kulübü sporcusu Doğa Demirel ülkemizi temsil edecek.
Doğa Demirel geçtiğimiz yıl Milli Takım’a seçildi. Avrupa Takım Yarışı Şampiyonası’nda Avrupa ikinciliği kazanan takımda yer aldı. 14 yaşındaki Doğa Demirel bu yıl da Milli Takım’a seçilme başarısı sergiledi. “2016 yılında da milli takıma seçildim. Bu sefer hedefim daha büyük. Ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim. Geçen yıl İngiltere’deydik. Bu sene de İtalya’ya gideceğiz.” diyen Doğa, 2009 yılında Marmara Yelken Kulübü’nde spora başladı. Denizi ve sporu çok sevdiğini, kaliteli bir spor eğitimiyle son yıllarda başarısının da arttığını ifade eden Doğa, 2015 Halit Narin Kupası Optimist Sınıfı Kızlar ikinciliği, Türkiye Yelken Federasyonu 2015 Yılı En Başarılı Sporcu ödülü, 2016 Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Yarıyıl Kupası Optimist Kızlar ikinciliği elde etti.
Temmuz ayındaki Optimist Avrupa Şampiyonası’na Marmara Yelken Kulübü Baş Antrenörü Adriana Kaya tarafından hazırlanan Doğa, uzun yıllar yelken sporu yapmayı planladığını, gelecekte bir tekne sahibi olup, dünyayı gezmeyi planladığını paylaşırken, yaşıtlarına yelken sporunu yapmalarını da tavsiye etti.

ARŞİV