“Doğayla iç içe spor keyfi”

Spor Antrenörü Özge Çakmak, “Pilates kasları ve eklemleri güçlendiriyor. Kilo almayı önlüyor. Psikolojik olarak da kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlıyor” diyor

05 Eylül 2019 - 10:38

Kadıköy Belediyesi düzenlediği “Daha Çok Spor, Daha Çok Kadıköy”, plaj voleybolu turnuvası, yaz spor okulu gibi etkinliklerle 7’den 70’e bütün Kadıköylüleri sporla buluşturuyor. Kadıköy’ün sahillerinde ve parklarında düzenlenen spor etkinlikleri de Kadıköylülerin sağlığına katkı sunuyor.  Kadıköylüler bu etkinlik adreslerinden biri olan Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda, salı ve cuma günü saat 10.00’da Kadıköy Belediyesi Acıbadem Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi’nde Spor Antrenörü Özge Çakmak eşliğinde pilates yapıyor.

Bir buçuk aydır Özgürlük Parkı’nda pilates yaptıklarını, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte kapalı alana geçeceklerini dile getiren Spor Antrenörü Özge Çakmak, doğayla iç içe spor yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi ve  konuşmasına şöyle devam etti; “Fazla hareket etmeyince kaslar ve eklemler git gide kapanmaya başlıyor. Bu da kireçlenmeye ve ağrılara neden oluyor. Pilates kasları ve eklemleri güçlendiriyor. Kilo almayı önlüyor. Psikolojik olarak da kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlıyor. O yüzden Kadıköylüleri Özgürlük Parkı’na bekliyoruz.”

“DİNÇ VE AKTİF TUTUYOR”

Parkta antrenör eşliğinde pilates yapan Meliha Yaraş, geçen yıl Kalamış Parkı’ndaki etkinliğe de katıldığını belirtti, “Kemik erimem vardı spor onun ilacı oldu. Eğitmenler sağlık sorunu olan kişilere yapabilecekleri ve yapamayacakları hareketleri gösteriyor. Yürümeyi çok sevmiyordum. Şimdi yürümeyi de çok seviyorum. Uzun zaman oturduğum zaman hemen hareket etme ihtiyacı duyuyorum. Pilates çok güzel şeyler kattı hayatıma. Buraya gelmek için hazırlanmak bile çok keyifli.” dedi.  Semra Kırçiçeği de düşüncelerini şöyle dile getirdi; “Bir buçuk aydır geliyorum. Kadıköy Belediyesi’nin spor etkinliklerini 1994 yılından beri takip ediyorum ve katılıyorum.  Pilates sayesinde duruş bozukluğum geçti. Dinç ve aktif tutuyor. Güne güzel başlıyoruz.  Kadıköy Belediyesi’ne hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.”


ARŞİV