Dünyanın gözü bu finalde

Katar 2022 Dünya Kupasında yolun sonuna geldik. Artık dünyanın gözü bu finalde; Şampiyon Fransa mı Arjantin mi olacak?

15 Aralık 2022 - 20:04

FIFA’nın aralık ayında ve Katar’da oynanacağını açıklamasından bu yana tartışmalarla gündeme gelen Katar 2022 Dünya Kupası’nda yolun sonuna gelindi. İnsan hakları tartışmalarıyla kupanın açılışı sırasında tartışmalar zirve yapsa da top sahaya indikten sonra futbol başrolü aldı ve yaklaşık bir ay dünyayı hipnotize etti.

FAS’IN RÜYASI YARIDA KESİLDİ
Grup aşaması, son 16 ve çeyrek finallerde büyük sürprizlere sahne olan kupada yarı finallerde Arjantin, Fransa ve Hırvatistan’ın yanı sıra Fas’ın da bulunması bütün dünyaya hoş bir rüya yaşattı. Bir Afrika ülkesinin ilk kez kupada yarı final görmesi final öncesi heyecanı arttırsa da Fransa kupada son bir sürprize izin vermedi. Son şampiyon Fransa, yarı finalde karşılaştığı Fas’ı Theo Hernandez ve Muani’nin golleriyle 2-0 yenerek finale yükseldi.

Katar 2022’ye Suudi Arabistan’a mağlup olarak belki de kupa tarihinin en büyük sürprizlerinden birini yaşayarak başlayan Messi’li Arjantin ise hikâyesini finale taşımayı başardı. Arjantin yarı finalde karşılaştığı son finalist Hırvatistan’ı Alvarez (2) ve Messi’nin golleriyle 3-0 yendi.

Katar 2022 Dünya Kupası’nın finali 18 Aralık Pazar günü saat 18.00’de Fransa ile Arjantin arasında oynanacak. Kupanın üçüncüsünü belirleyecek maç ise 17 Aralık Cumartesi günü saat 18.00’de Hırvatistan ile Fas arasında yapılacak.

  


ARŞİV