En çevreci ulaşım aracı

Delta Bisiklet Kadıköy’de çevreci bir ulaşım aracı olan bisikletin yaygınlaşması ve bu alanda sporcular yetiştirmek için çalışıyor.

22 Şubat 2011 - 10:09


Kadıköylü bisiklet sevdalıları Delta Bisiklet tarafından düzenlenen etkinliklerde pedal çevirmenin keyfini yaşıyor. Düzenlenen etkinliklerin ana teması ise çevreye duyarlı ulaşım aracı olan bisiklet ve bisiklet sporunun geliştirilmesi.
“Dünya’da bisiklete çok önem veriliyor ve bu sporu medya da destekliyor. Bu tip yarışları ülkemizde yaparak örnek olmayı teşkil ediyoruz. Amacımız bisiklet kültürünü yaymak. Çevreci bir ulaşım aracı olan bisikleti doğayla bütünleştirmek. Eskiden karne hediyesi olarak çocukların en büyük hayali olan bisikletin unutulmamasını sağlamak. Türkiye’de bisiklet kulüplerinin yaygınlaşmasını sağlamak. Doğanın içerisinde veya şehrin gürültüsünde kendi kas gücünüzle hareket edersiniz. Hem doğayla iç içe olursunuz hem de spor yaparsınız işte Bu aktivitelerle insanları bisiklet sporuyla tanıştırıyoruz. Bisiklet dünyanın en basit ve en eski ulaşım aracıdır. Eskiden de vardı şimdi de var. İstiyoruz ki bilinçli bir toplumla yarın da bisiklet yaşamımızda olsun” diyen Delta Bisiklet yetkilisi Ulaş Baydar, bisiklete binen ve bunu spor olarak yapan toplumların gelişmiş toplumlar olduğunu, hedeflerinin bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.

Avrupa’da gelişmiş ülkelerde bisiklet kültürünün yaygın olduğunu belirten Baydar, Delta Bisiklet olarak yıllardır bu sporun gelişmesi için uğraştıklarını ifade ederek, bisiklet etkinlikleri yaptıklarını ve yapanları da desteklediklerini, hafta sonları şehre yakın yerlere şehir içi ve şehirlerarası geziler düzenlediklerini anlattı.

BİSİKLET SEVGİSİ KULÜP KURDURDU

Bisiklet sevgisinin kendilerine bu alanda faaliyet gösteren Delta Spor Kulübü’nü kurdurduğunu belirten Baydar, kulübün profesyonel bisikletçiler yetiştirdiğini ifade etti. Baydar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yapmış olduğumuz Delta MTB Race Gold Tour yarışının bizim ve bizim gibi spor kulüplerine de katkısı büyük. Bisiklet Türkiye’de hızla gelişiyor buna bağlı olarak da internet ortamında da birçok yenilik ve gelişme var. Bunlardan birisi yaklaşık 40 bin üyesi olan www.bisikletforum.com sitesi. Birçok insan bu portalda bisikletle tanışıyor. Yeni kullanıcılar bu portaldan faydalanabilirler. İlgililer bisikletle ilgili her türlü desteği ve bilgiyi Kadıköy Kızıltoprak'ta bulunan Delta Bisiklet’ten ve resmi web sitesi olan www.deltabisiklet.com adresinden temin edebilirler.”

SİZ DE KATILABİLİRSİNİZ

Delta Bisiklet Kadıköy’de bisiklet kültürünün gelişmesi için çaba gösteriyor. Bunun için zaman zaman etkinlikler düzenliyor. Bunlardan biri de “Delta MTB Race Gold Tour” yarışları. Ulaş Baydar doğa bilincini insanlara aşılamak, bisiklet kültürünü ülkemizde geliştirmek, sporculara destek ve antrenman imkanı sağlamak amacıyla, Delta Bisiklet Kadıköy Şubesi tarafından 16 Ocak-13 Şubat’ta yarışlar düzenlediklerini, üçüncü tur yarışlarını da 20 Mart 2011’de gerçekleştireceklerini açıkladı.
Delta MTB Race Gold Tour yarışlarının 7 kategoriden oluştuğunu, parkur uzunluğunun 5.8 km olmakla beraber, yaş gurubuna göre, her bir kategorinin tur atma sayısının da farklı olduğunu söyledi.
Baydar, 3 yarışma sonunda en çok puanı alan yarışmacılara büyük ödüller ve sürpriz hediyeler verileceğinin de altını çizdi. Bu yarışmalara Kadıköy Belediyesi çalışanlarından Bülent Çakırer de katılıyor ve unutulmaz anı ve keyifle bir gün geçirdiklerini belirtiyor.


Mustafa SÜRMELİ


ARŞİV