Engelsiz spor için!

Engelli Spor Akademisi Derneği, engelli bireylerin spor yapabilmesi için çalışmalar yapıyor

26 Kasım 2015 - 15:21

Engelli Spor Akademisi Derneği, engelli bireylerin spor yapabilmesi için çalışmalar yapıyor

Mustafa SÜRMELİ

Engelli bireylerin spor yapabilmesi için çalışmalar yürüten Engelli Spor Akademisi Derneği, önce vakıflaşmaya ardından akademi kurmaya hazırlanıyor. Uzun yıllar Türkiye Sakatlar Derneği Kadıköy Şube Başkanlığını yürüten ve şimdi Engelli Spor Akademisi Derneği Başkanı olan Vedat Osmanoğlu, “Engellilerimizin toplumsal yaşam sorunlarının yanında spor ve mesleki yaşamları konusunda çalışmalar yapmak amacıyla kurulmuş bir derneğiz.  Kısa zamanda vakıflaşarak,  engelli spor akademisi kurma hedefimiz var. Bunun yanında meslek öğrenmek isteyen engellilerimize de mesleki rehabilitasyon ve mesleki kurslar düzenleyerek, onları toplumsal hayata hazırlayarak,  üreten bireyler haline getirmek amacımız” dedi. 
Dernek olarak engelli bireylere danışmanlık ve yaşam koçluğu yapmaya çalıştıklarını belirten Vedat Osmanoğlu, “Hayat güzel, yaşamaya değer. Hangi şart ve durumda olursan ol spor yapabilirsin, becerini geliştirebilirsin hayatın içerisinde kendine bir rol edinebilirsin. Burada bu rolün sahibi yine engelli bireyin kendisi.  Biz sadece aracılık yapabiliriz, oradaki başarı yine bireyin kendisi. Bu felsefeyle yola çıktık” diye konuştu.
Engelli Spor Akademisi Derneği olarak, spor yapmak isteğiyle kendilerine ulaşan engelli bireyleri önce uzmanla görüştürdüklerini, fiziksel olarak yapabileceği sporların belirlenmesini sağladıklarını söyleyen Osmanoğlu, ardından bireyin de onayı alındıktan sonra spor kulüplerine yönlendirdiklerini belirtti.

BELEDİYE DESTEĞİ GEREKLİ
2010’da kurulan Engelli Spor Akademisi Derneği, başta yüzme olmak üzere okçuluk,  futbol, basketbol  branşlarında yaklaşık 50 engelli bireyi sporla buluşturdu. Osmanoğlu,  başarılarıyla dikkat çeken sporculardan birine okçuluk sporuyla ilgilenen ve Milli Takım’a giren Naci Yener’i örnek verdi. 
Rahatsızlık sonucu yüzde 65 engelli duruma geldiğini hatırlatarak, engellilerin ihtiyaçlarına kulak vermek gerektiğini ifade eden Osmanoğlu, yapılabilecek doğru şeyi yapmaya çalışarak yola çıktığını söyledi.
Osmanoğlu, “Engellilerin hayatını kolaylaştırabilme noktasında benim gibi fikre ihtiyacı olanlara destek olmak adına yola çıktım” dedi.
Yönlendirme ve danışmanlık yaparak engellilerin spor yapmasına katkı sunmaya çalıştıklarını,  bunu da sponsor desteğiyle yapabildiklerini ifade eden Osmanoğlu, engelli bireylerin spora yönlendirilmesinde belediyelerin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti. Osmanoğlu kendisinin de yüzme sporuyla ilgilendiğini söyledi.
 


ARŞİV