Çevre Koleji Türkiye Şampiyonu

Çevre Koleji, Marmaris’te haftasonu gerçekleşen okullararası yüzme şampiyonasında kupa sevinci yaşadı.

31 Mayıs 2013 - 08:37
 
26-27-28 Nisan 2013 tarihleri arasında Marmaris’te düzenlenen Okullararası Yüzme Türkiye Şampiyonası’nda, Çevre Koleji Yıldız Kız Yüzme Takımı yaklaşık 1000 puan farkla 2013 Türkiye Birincisioldu.
8 kız öğrenciden oluşan yıldız kız yüzme takımı; müsabakalar boyunca birçok derece alarak hem bireysel stillerde hem de takım halinde birincilik madalyalarını topladı. 3 gün süren yorucu müsabakalarda tüm Türkiye’den yaklaşık 450 kız ve erkek sporcu, kendi okulları adına kıyasıya yarıştı.
Çevre Koleji Kız Yüzme Takımı aldığı bu birincilikle; Türkiye’de yüzme sporu denince akla ilk gelen kurum olduğunu bir kez daha kanıtladı. Okulun, 12 yıldır katıldığı bu tür büyük yarışmalarda birçok kez Türkiye Şampiyonluğu, İstanbul Şampiyonluğu dereceleri var.
Çevre Koleji ayrıca bu sene Balkan Yüzme Şampiyonasında Balkan Şampiyonu olarak Balkan Rekoruna imza attı. Antrenörlüklerini Abdullah Aydın, Koray S.Pozam’ın yaptığı kadroda, Sezin Eligül, Bige Ekemen, Meltem Çamlı, Nilseray Soydaş, Rengin Çizmeci, Çağrı Erdem, Elif Zeynep Türedi, Deniz Utgin yeralıyor.

TARİHİN İLK DÜNYA YÜZME ŞAMPİYONU
2011 Yılında Malta'da gerçekleşen Dünya Şampiyonasında ise; Çevre Koleji Cumhuriyet tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonu olmuştu. Çevre Spor Kulübü Ömer Lütfi Genç, kolejin başarısının altında yatan sırrı alt yapıdan sürekli öğrenci yetiştirmeye ve böylece istikrar sağlamaya bağladı.
 

ARŞİV