ExclusiveTennis hoş geldin engelsiz bir hayata…

Exclusive Tennis, engelli tenisinin dünyaya açılan penceresi oldu

16 Şubat 2012 - 13:39

Genç girişimci Gökhan Tanrıverdi maddi-manevi bireysel tüm imkânlarını zorlayarak çıkardığı online dergiyle hem sosyal hem de sportif bir konuya dikkat çekiyor. Eşi Gülçin Erdiş ile kafa kafaya vererek aile dayanışmasıyla kurdukları ve kısa süre sonra özellikle uluslararası tenis camiasında adından çok söz ettireceğine inandığımız online dergiyle tüm tenis olaylarından haberdar olabilirsiniz. Yeni yıl ile birlikte hayata geçen Exclusive Tennis adlı e-dergiye tenis camiasının ünlü isimleri de yazıları ve fikirleriyle destek veriyor.

BU FİKİR NASIL DOĞDU?
Gökhan Tanriverdi’nin böylesine emek ve vizyon gerektiren bir çalışmaya yoğunlaşmasının nedeni, çok sevdiği eşi Gülçin Erdiş’in bir tenis sporcusu olması. Gülçin Erdiş, engelli olmasına rağmen başarılı bir tenis oyuncusu. Bu özel dergiyi Gökhan Tanrıverdi’den dinleyelim: “Tamam, ‘Tenisi anladık da bu başındaki Exclusive de neyin nesi oluyor?’ deniyor çoğu zaman… Aslında o kelime Türkiye’de bir ilki temsil ediyor. Özelliği, ayrıcalığı ise engelli bireyleri adres göstererek dikkat çekmesi… Yaşamın birçok yerinde olduğu gibi bu sporda da ‘Biz de varız’ diyerek, hayatın monotonluğundan kurtarıp, yeni renkleri, tatları, heyecanları yaşatabilmek… Yani işin ana teması; engellerin kaldırılması… ExclusiveTennis; tenis dünyasından olup, ufo gören masum köylünün şaşkınlığı kıvamındadır aslında. Yani ülkemizde gelişmekte olan ve çoğumuzun bihaber olduğu tekerlekli sandalye tenisinin yayılmasında, duyurulmasında bir parke taşı, bir tenis kortu, yağmurlu havadan sonra doğan gökkuşağının sekizinci rengi niteliğinde... Öyle ki hayata adım atalı daha yenice olmasına rağmen topladığı tepkiler ve gördüğü ilgi bunu kanıtlarcasına her geçen gün büyüyor. ExclusiveTennis’ te tenisle ilgili aklınıza ne gelirse, sağlıktan-kondisyona, psikolojiden-farklı bakış açılarına kadar geniş bir yelpaze sunuluyor okuyucuya. Bunları sunarken de engelli-engelsiz ayırt etmeden bireylerin aslında engellerini nasıl kaldırabileceklerini ve spora bir yerlerden nasıl başlayabilirim? düşüncesinin zihinlerde kıvılcımlanmasını sağlayacak. Engelleri kaldırmak için bir engel yok bizim için.”
TEKERLEKLİ SANDALYE TENİSİNE DİKKAT ÇEKECEK
Gökhan Tanrıverdi, Tekerlekli Sandalye Tenisi’nin Türkiye’de yeni olmasından dolayı tanıtıma ihtiyacı olduğunu vurguluyor ve bu sporun sadece elit kesime özel bir aktivite olmadığını belirtiyor. ExclusiveTennis’in toplumun bu konuda bilinçlenmesi gibi bir misyonunun olduğunu ifade ediyor.
“Bizim çabamız, Avrupa da bu kadar önemli olan bir spor dalının Türkiye’de geri kalmasını üzüntüyle izlemekle beraber, daha evinden çıkmamış engelli kardeşlerimizin de olduğunu biliyoruz. Bizim tek amacımız, kendi çevrelerinde engelli bireylerin elinden tutulması ve onların sporla bir şekilde tanıştırılmasının sağlanması. Bu konuda gerek biz, gerekse birlikte çalıştığımız tenis hocalarımız ile engelli arkadaşlarımıza tenis konusunda elimizden geldiğince destek olmaya ve onlara ücretsiz ders vermeye çalıştık, çalışıyoruz. İzmir, Ankara, İzmit, Erzurum ve İstanbul da bir çok değerli hocalarımız sayesinde bu anlamlı ve özverili çalışmaların yapıldığını büyük bir mutlulukla söyleyebiliriz” diyen Gökhan Tanrıverdi, kısa zaman sonra büyük mutlulukla sürdürdükleri bir çalışmayı da toplumla paylaşacaklarını söyledi.
SON TEKNOLOJİ YAYINCILIK ÖRNEĞİ
“QR Code” uygulamasıyla son teknolojinin kullanıldığı dergiyi cep telefonundan da okumak mümkün. Tek yapmanız gereken, telefonunuzla görmüş olduğunuz karmaşık görseli taramak. Böylece Bireysel Engelli Sporcu Kategorisi’nde de ilk olma özelliğine sahip e-dergi’yi okuyabilirsiniz. Genç girişimci Gökhan Tanrıverdi’nin yayıncıları imrendirecek türden özgün ve son teknoloji yayıncılık çalışmaları olan internet sitesi ve Exclusive Tennis Dergisi sayesinde Türkiye’de ve Dünyadaki önemli tenis haberlerini, canlı maç skorları ve turnuvaları takip edebileceksiniz. Gökhan Tanrıverdi, ancak profesyonel bir ekiple yapılabilecek büyük emek gerektiren çalışmayı tek başına gerçekleştiriyor ve “Bunun bir sosyal ve sportif amacı var. O da Türkiye Tekerlekli Sandalye Tenisini tanıtmak. Bireysel Engelli Sporcu Kategorinde “Dünya’nın ilk ve tek” Online Tenis Dergisi olduğumuzdan dolayı onur duyuyorum. Sosyal ve sportif amacı olan online haber portalıyız” dedi.

ARŞİV