Fenerbahçe'de üçüncü Ali Koç dönemi başladı

Fenerbahçe Spor Kulübü’nde olağan seçimli genel kuruldan, mevcut başkan Ali Koç zaferle ayrıldı ve üçüncü kez başkan seçildi.

12 Haziran 2024 - 12:11

Fenerbahçe'de mevcut başkan Ali Koç ile önceki başkan Aziz Yıldırım'ın yarıştığı başkanlık seçimi sonuçlandı ve Koç 3. kez Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olarak seçildi. 8-9 Haziran tarihlerinde Ülker Stadyumu'nda düzenlenen seçim için sabahın erken saatlerinde stadyuma gelen üyeler, oy vermek için uzun kuyruklar oluşturarak seçime yoğun katılım gösterdi. Oy kullanma işlemi saat 10.00’da başladı, 17.00’da sona erdi.

Koç oyunu 27 numaralı sandıkta eşi Nevbahar Koç ile kullanırken Yıldırım ise 45 numaralı sandıkta kızı Yaz ile oy verdi. Koç'un oy pusulalarının rengi sarı, Yıldırım'ın ise beyaz olduğu seçimde 46 bin 410 üyenin oy kullanma hakkı vardı. Bu rakamdan aidatını yatırmayanları çıkarınca 33 bin üyenin sandığa gelmesi bekleniyordu. Seçimin sona ermesinin ardından, Divan Başkanı Vefa Küçük toplam 27.489 oy kullanıldığını açıkladı. Katılım oranı ise yaklaşık yüzde 58 olarak duyuruldu. 

Resmi sonuçlara göre Ali Koç toplam 16.464, Aziz Yıldırım ise 10.483 oya ulaştı. Koç, rakibine 5 bin 981 fark attı. Seçimin ardından Divan Başkanı Vefa Küçük seçimi Koç'un kazandığını açıkladı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı da oy kullananlar arasındaydı. Kösedağı oyunu kullandıktan sonra Kadıköylülerle sohbet edip fotoğraf çektirdi. Kösedağı daha sonra sosyal medyadan yaptığı açıklamada Ali Koç’u tebrik ederek, “Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Olağan Seçimi Genel Kurulu’nda yeniden başkan seçilen Sayın Ali Koç’u tebrik ediyorum.” dedi.

“FENERBAHÇE ÇAĞI BAŞLIYOR”

28 bine yakın oy kullanıldığını vurgulayan Ali Koç, "Bu Fenerbahçe demokrasisi adına büyük bir mutluluk, yeni bir rekordur. Türkiye'de hiçbir kulüp bu rakamlara yaklaşamıyor. Fenerbahçe büyüklüğünü bir kez daha gösterdik. Biz yüksek divan kurulu toplantılarımızı bile, rakip takımlarımızın üye sayısından fazla olduğu için demokrasi şöleninde yapıyoruz. Fenerbahçemizin geleceğine sizler karar verirsiniz.” diyerek katılımın rekor olduğunu açıkladı.

Seçim sonucu belli olduktan sonra iki aday birlikte kürsüye çıktı ve taraftarı selamladı. Meşale yakan Koç, "Daha önce 'Bu yarışın bir kaybedeni olmasın, bir kazananı olsun, o da Fenerbahçe olsun.' dedim. Şimdi bunu gerçekleştirme zamanı. Bundan sonra önümüze bakma zamanı. Artık Fenerbahçe çağı, bugünden itibaren başlıyor. Başarılara doyacağımız, dünyada Fenerbahçeli olmayan taraftarların da Fenerbahçe'yi izleyeceği, hayran sayımızın artacağı, marka değerimizin gelişeceği, ulusal ve uluslararası başarılar elde edeceğimiz bir dönem yarından itibaren inşallah başlayacak.” şeklinde konuştu. Sözlerine birlik ve beraberlik çağrısıyla devam eden Koç, “Fenerbahçe adını duyunca rakiplerimizin irkileceği bir döneme giriyoruz. Bütün dünyaya Fenerbahçe'nin büyüklüğünü gösterme zamanıdır. Yarından itibaren hepimiz bu yeni dönemin parçası olalım, herkesin çorbada tuzu olsun. Bugün bu camianın bütün renklerini kucaklamak için buradayız. Bizler hiçbir kulüpte olmayan bu dostluğu sahipleniriz, hem de artık sıkı sıkıya sahipleneceğiz.” dedi. 

“KULÜBE DEĞERLİ BİR İVME KAZANDIRDIK”

Fenerbahçe’de 1998 ila 2018 yılları arasında başkanlık görevinde bulunmuş olan Aziz Yıldırım, mağlubiyeti kesinleştikten sonra yaptığı açıklamada Ali Koç’u tebrik etti. Yıldırım, "Bundan yaklaşık 3 hafta önce, ben ve arkadaşlarım her şeyden çok sevdiğimiz kulübümüzü yönetmeye talip olduk. Dün gerçekleşen olağan seçimli kongrede, Sayın Ali Koç ve yönetimi üyelerimizin oylarıyla göreve getirildi. Kendilerine yeni dönemde gönülden başarılar diliyorum. Kazanan, her zaman temenni ettiğimiz gibi Fenerbahçe olsun.” dedi. Seçimin kulübe olumlu etki ettiğini söyleyen Yıldırım, “Şahsım ve arkadaşlarım, 3 hafta önce aday olarak, Fenerbahçe’deki ölü toprağını kaldırdığımıza ve kulübümüze değerli bir ivme kazandırdığımıza inanıyoruz. Dilerim Fenerbahçe bu ivmeyi iyi değerlendirir ve özlemle beklediğimiz şampiyonluklara bir bir ulaşırız. Bizler de bu yolda, bu camianın bir taraftarı olarak takımlarımızın daima destekçisi olacağız. Fenerbahçeli çocukların üzülmemesi dileğimle, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi. 

ALİ KOÇ'UN VAATLERİ

Stadın çatısına Mustafa Kemal Atatürk yazısının konumlandırılması.

Türkiye'de ve Avrupa'da zirveye oynayacak yıldızlarla dolu bir kadro.

Samandıra Tesisleri'nin yeni baştan inşası ve büyütülmesi.

2024-2025 sezonunda Süper Lig şampiyonluğu.

Türkiye Futbol Federasyonu’nu ibra etmeme.

ALİ KOÇ'UN YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Hamdi Akın

Hulusi Belgü

Erol Bilecik

Hüseyin Bozkurt

Mehmet Salih Dereli

Esin Güral Argat

Acun Ilıcalı

Korkut Nedim Keçeli

Ahmet Ketenci

Burak Çağlan Kızılhan

Acar Sertaç Komsuoğlu

Sait Ergun Özen

Fethi Pekín

Mustafa Hakan Safi

 

ARŞİV