Fenerbahçe yine şampiyonluk yolunda

Euroleague’de son dört yılda üst üste 4 kere Final Four oynayan Fenerbahçe, bu sene çıktığı 6 maçta 5 galibiyet aldı

15 Kasım 2018 - 17:08

THY EuroLeague’de çıktığı 6 maçta 5 galibiyet alan Fenerbahçe 7. hafta maçında Olympiakos ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe’de çocuğu doğan Jan Vesely maçın kadrosunda olmayacak. Bu sezon 6 maçta 3 galibiyeti ve 3 mağlubiyeti bulunan Olympiakos taraftarının desteği ile Fenerbahçe’yi yenmek istiyor. Fenerbahçe ise zirve yarışı için kazanmak istiyor.

FENERBAHÇE’DE SON DURUM

Fenerbahçe, EuroLeague’deki son maçında 9 Kasım Cuma günü TSİ 22.30’da Kirolbet Baskonia’ya konuk oldu. Fenerbahçe, büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmadan 72-74 galip ayrılarak altıncı maçında beşinci galibiyetini aldı. Ekibimizde Luigi Datome 16 sayı ve 5 ribaund, Joffrey Lauvergne ise 15 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ve 1 blok üretti.

Obradovic’in öğrencileri son resmi maçına ise Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde çıktı. Bahçeşehir Koleji’ne 11 Kasım Pazar günü 20:00’de konuk olan Fenerbahçe, mücadeleyi 77-84 galip bitirerek altıda altı yaptı. Fenerbahçe’de Jan Vesely 22 sayı ve 5 ribaund, Joffrey Lauvergne ise 16 sayı ve 4 ribaund ile oynadı.

Fenerbahçe’de eşi doğum yapan Jan Vesely bugünkü kafilede yer almayacak. Kostas Sloukas, son 16 EuroLeague mücadelesinin 15’inde en az bir 3 sayı isabeti kaydetti.

Jan Vesely’nin geçmiş yıllardaki EuroLeague faul ortalaması %56.2 idi. Ancak Vesely bu sezon geride kalan maçlarda faul çizgisinde yakaladığı 24/26’lık isabet oranıyla (%92.3) dikkat çekiyor. Çek yıldız, son beş EuroLeague mücadelesinde de en az bir top çalmaya imza attı. Başarılı oyuncu, son altı EuroLeague maçında da çift haneli sayılarda verimlilik puanı üretti.

Luigi Datome, son altı EuroLeague müsabakasında da en az bir 3 sayılık basket buldu.

Jan Vesely, EuroLeague’de bu sezon maç başına 24.0 verimlilik puanı ortalamasıyla en değerli ikinci oyuncu. Başarılı pivot, maç başına 1.7 top çalma ortalamasıyla da lig genelinde üçüncü sırada bulunuyor.

Ali Muhammed, 23 sayı daha bulması halinde EuroLeague’de 1000 sayı barajına ulaşacak. A.Muhammed’in EuroLeague’de 200. üç sayı isabetini bulmasına ise sadece bir başarılı atış kalmış durumda.

Luigi Datome, 5 üç sayı isabeti daha kaydetmesi halinde bu alanda 200 barajına ulaşmış olacak.


ARŞİV