Fenerbahçe'de Vitor Pereira dönemi

Fenerbahçe’de yeni teknik direktör Vitor Pereira dönemi resmen başladı

19 Haziran 2015 - 14:00
İki yıllığına anlaşmaya varılan Portekizli teknik adam takımın yeni sezona hazırlanması için zaman kaybetmeden çalışmalara başladı. Pereira’nın tüm oyuncularla ilgili bilgi topladığı belirtildi.
Vitor Pereira 1968 yılında Portekiz’in Espinho kentinde doğdu. Profesyonel futbolculuk kariyerine 18 yaşında Avanca takımında başladı. 10 yıl boyunca Oliveirense, Esmoriz, Estarreja, Fiaes, Sao Joao ve Lobao takımlarında forma giydi. 28 yaşında futbolculuk kariyerini noktalayan Pereira, 2002’de antrenörlüğe başladı. Padroense ve Porto genç takımlarını çalıştırdıktan sonra ilk A takım deneyimini 2004-2005 sezonunun ortasında göreve geldiği San Joanense’de yaşadı.
2005-2006 sezonu başında Espinho kulübünün başına geçti. Pereira, iki yıl bu takımda görev yaptı. Yeniden Porto altyapısına dönerek genç takımı çalıştırmaya başladı.

PORTO İLE SÜPER KUPANIN TADI
2008’de Portekiz 2. lig ekiplerinden Santa Clara’ya teknik direktör oldu. Portekizli antrenör, takımı ilk sezonunda üçüncü, ikinci sezonunda ise dördüncü yaparak dikkat çekti. 2010-2011 sezonu başında görevinden ayrıldı. Porto’da teknik direktör Andre Villas-Boas’ın yardımcılığını üstlendi. 21 Haziran 2011’de Villas-Boas’ın takımdan ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine getirildi. Vitor Pereira, Porto’nun başında ilk resmi maçına 7 Ağustos 2011’de Vitoria Guimares ile oynanan Portekiz Süper Kupa finalinde çıktı. Porto bu maçı 2-1 kazandı. Takımıyla ilk kupasını kazanan Pereira, 2011-2012 sezonunda 30 maçta 75 puanla lig şampiyonluğunu da elde ederek sezonu çifte zaferle tamamladı.
Vitor Pereira bir sonraki sezon da Porto’nun başında çok iyi bir grafik çizdi. Porto 30 maçta yenilgi yaşamazken, 6 beraberlikle sezonu, ezeli rakibi Benfica’nın önünde şampiyon bitirdi.

KOMŞUDA ŞAMPİYONLUK YAŞADI
İki yılda Porto’nun başında çıktığı 60 lig maçında sadece 1 yenilgi alarak iki lig şampiyonluğu kazanan Pereira, 2013-2014 sezonu başında Suudi Arabistan temsilcisi Al Ahli ile anlaştı. Portekizli teknik adam, Ocak 2015’te ise teknik direktör Michel’den boşalan görev için Yunan ekibi Olimpiakos’un başına getirildi.
Sezon ortasında göreve geldiği Olimpiakos ile Yunanistan Kupası’nı kazandı. Ligde de ezeli rakibi Panathiniakos’un 12 puan önünde takımını şampiyonluğa ulaştırdı.
Portekizli teknik adam, Porto ile 89 maçta, maç başına ortalama 2,27 puan; Olimipiakos’un başında çıktığı 27 maçta, maç başına ortalama 2,22 puan toplayarak önemli istatistiklere imza attı.
47 yaşındaki Vitor Pereira, 2015-2016 sezonu itibariyle Fenerbahçe Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü görevine getirildi.

TAKIM TOPBAŞI YAPACAK
Fenerbahçe futbol takımı 25 Haziran Perşembe günü topbaşı yapacak, Milli futbolcuların ise takıma daha sonra katılacağı belirtildi. Takımın 30 Haziran Salı günü Topuk Yaylası’na geçerek, yeni sezon teknik ve taktik çalışmalarını burada sürdüreceği ifade edildi. 11 Temmuz Cumartesi günü İstanbul’a döneceği açıklanan takımın hazırlık maçlarıyla hazırlık çalışmalarını sürdürecek.
 
 

ARŞİV