Fenerbahçe’de işler iyi gitmiyor

Yeni sezonun hemen öncesinde başkanı değişen, Süper Lig’in başlamasının ardından geçen 4 maçta 3 mağlubiyet alan Fenerbahçe’de işler istendiği gibi gitmiyor

06 Eylül 2018 - 14:12

Fenerbahçe, son yılların en kötü sezon başlangıçlarından birini yaşıyor. Uzun süre kamuoyunda tartışılan başkanlık seçimlerinin ardından Aziz Yıldırım’a karşı Ali Koç’u seçen Fenerbahçe, 4 haftası sona eren TFF Süper Lig’in Lefter Küçükandonyadis sezonunda çıktığı 4 maçtan 3 mağlubiyetle ayrıldı.

YENİ BAŞKAN YENİ HOCA

Fenerbahçe sezona yeni başkan ve yeni teknik direktörle başladı. Aylardır süren başkanlık yarışının yaz başında kazananı Fenerbahçe Ülker Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda yapılan seçimle belli oldu. Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda yapılan seçimde 38 sandıkta kullanılan 20 bin 736 oyun 16 bin 92’sini alan Ali Koç, sarı lacivertli ekibin yeni başkanı oldu.

Koç’un başa gelmesiyle birlikte teknik direktör de değişti. Takımda Aykut Kocaman’dan boşalan koltuğu Hollandalı teknik direktör Philip Cocu doldurdu.

KOÇ’TAN GENÇLİK AŞISI

Ali Koç’un başkanlığa gelmesi ile birlikte oyuncu ithal değil ihraç etmeyi hedefleyen ve bu amaç doğrultusunda kadrosunu gençleştirmeyi planlayan Fenerbahçe, transfer dönemini bu açıdan bakıldığında başarı ile tamamlamış gibi duruyor. Yaz transfer döneminde 17,54 milyon € karşılığında takıma katılan 11 ismin yaş ortalaması 23,7 olarak dikkat çekiyor. Takımdan gönderilen oyuncuların yaş ortalaması 25,2 olarak gözükürken bu isimlerden elde edilen 25,05 milyon €’luk bonservis bedeli ‘ihracatçı Fenerbahçe’nin ilk adımı olarak kayda değer bir gelişme. Fenerbahçe’nin bu sezonki muhtemel 11’i olarak gözüken Harun, Şener, Skrtel, Reyes, Hasan Ali, Eljif Elmas, Jailson, Benzia, Ayew, Barış ve Slimani kadrosu, geçtiğimiz sezonun muhtemel kadrosuna göre 4,37 yaş daha genç. Skrtel, Neustadter, Soldado, Valbuena, Şener, İsmail Köybaşı, Aatıf, Volkan Demirel gibi yaşı büyük isimlerin 2018/19 sezonunun sonunda sözleşmesinin bitecek olması gençleştirme operasyonunun asıl önümüzdeki yaz transfer döneminde hız kazanacağını kanıtlar nitelikte.

Koç öncülüğündeki Fenerbahçe’de gençlik aşısı, başarı ile başlamış ve bu sezon için olabilecek sınırlar dâhilinde tamamlanmış gözükse de takımın sahada gösterdiği performans ise taraftarların değişim umutlarına gölge düşürüyor.

4 HAFTA 3 MAĞLUBİYET

Kadıköy ekibi ligin ilk haftasında Bursaspor ile karşılaştı. Sarı-lacivertliler 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 kazanırken, golleri Giuliano ve Josef attı.

İkinci hafta Yeni Malatyaspor deplasmanına giden ekibin, mağlubiyet serisi de bu maçla başladı. Fenerbahçe, Danijel Aleksic’in attığı gole karşılık veremeyince maç “1-0” Malatya lehine sonuçlandı.

Üçüncü hafta maçı da deplasmanda Göztepe’yleydi. Fenerbahçe bu maçta da gol atmayı başaramadı ve “1-0” mağlup oldu.

Şeytanın beli dördüncü hafta da kırılmadı. Kadıköy’de gerçekleşen maç adeta bir gol düellosuna sahne olurken, karşılıklı gollerin ardından Fenerbahçe, Kayserispora “3-2” lik skorla mağlup oldu.

Bu sonuçların ardından 4 haftada yalnızca 3 puan toplayabilen Fenerbahçe, ligde 13.sırada bulunuyor.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NE VEDA

Kulüp Avrupa’da oynadığı maçlarda da istediğini alamadı. Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 1-0’ın rövanşında Benfica’yla 1-1 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi’ne veda etti. Fenerbahçe, Avrupa macerasına artık UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek.

HAZIRLIKLAR TAM GAZ

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre, teknik direktör Phillip Cocu yönetiminde Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenmanlar, ısınma ve koordinasyon hareketleriyle tam gaz devam ediyor. Maç 16 Eylül Pazar günü Konyaspor deplasmanında gerçekleşecek.


ARŞİV