Fenerbahçeli atletlerin Olimpiyat başarısı

Geçen yıl amatör branşlarında başarı çıtasının yükseleceğinin işaretini veren Fikret Çetinkaya haklı çıktı; başarılar ardı ardına geldi

25 Ağustos 2016 - 16:14
Geçtiğimiz yıl kendisiyle amatör spor branşlarıyla ilgili görüştüğümüz Fenerbahçe Spor Kulübü Amatör Şubeler Koordinatörü Fikret Çetinkaya, amatör branşlarında başarı çıtasını yükseltmek için çalıştıklarını vurgulamıştı
Geçen yılki röportajda Fenerbahçe’yi Türkiye ve uluslararası alanda temsil etmek, milli takımlara girmek için sporcularının var gücüyle çalıştığını belirten Çetinkaya, “Başarı ve çıtayı yükseltmek için 7 gün 24 saat aralıksız çalışıyoruz. Başkan Aziz Yıldırım amatör şubelere çok destek veriyor. Ciddi bütçeler ayırıyor. Büyük kadın atletizm takımımız şampiyon kulüplerde yarışacak. Hedefimiz Fenerbahçe tarihine bir ilki yazdırıp, büyüklerde de ilk üçe girip, ülkemize kupa kazandırmak” diye konuşmuştu.

OLİMPİYATIN YILDIZLARI
Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nda mücadele eden Fenerbahçeli Atlet Yasmani Copello Escobar 400 metre engelli yarışında bronz madalya kazandı. Fenerbahçeli Milli Atlet Ramil Guliyev de erkekler 200 metrede finale yükseldi. Sporcularımızın dünya çapında elde ettiği başarıyla Fenerbahçe Spor Kulübü’nün amatör branşlarda ne kadar isabetli adımlar attığı da kanıtlanmış oldu.
Elde edilen başarı üzerine geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe Televizyonu’na açıklama yapan Fikret Çetinkaya, elde edilen başarının Türk sporu için önemine değindi. Çetinkaya, “Fenerbahçe, kendi altyapısından sporcu yetiştirirken nasıl ki özen gösteriyorsa aynı şekilde yabancı sporcu seçerken de en iyisi olması için çalışıyor. Biz her zaman Türk sporunu düşündük. Bunu da Ramil ve Escobar’ın elde ettiği başarılarda gördük. Fenerbahçe olarak her zaman önceliğimiz ülkemizdir, Türk sporudur. Madalya kazandırdığımızda ülkemizin yüzünü güldürüyoruz. Ben burada en büyük teşekkürü de Başkanımız Aziz Yıldırım’a ediyorum. Göreve geldiği günden bu yana amatör sporlara verdiği destek ortadadır. Bu madalya Başkanımıza armağan olsun. Bizlere her zaman destek oldu” dedi.
Çetinkaya amatör sporlara verilecek desteklerle daha çok başarı elde edileceğini de ifade etti.

ARŞİV