Feneryolu'nda geçmişe yolculuk

Kadıköy’ün hemen hemen her semtinin, şahsına münhasır spor kulüpleri var. Bunlardan biri de mor ve beyaz renkleriyle Feneryolu Spor Kulübü

18 Mart 2016 - 09:41
Mustafa SÜRMELİ
Feneryolu, Bağdat Caddesi üzerinde Kızıltoprak ile Selamiçeşme arasında kalan, günümüzde kapalı olan tren İstasyonu, tarihi yapıları ve yaşanmışlıklarıyla şirin bir semt. Feneryolu aynı zamanda açılışı 1872’de yapılan eski bir demiryolu hattına da sahipti. Bu hattın, Feneryolu tren istasyonundan başladığı, Bağdat Caddesi’ni geçip, bir zamanlar Gazete Kadıköy’ün de yayına hazırlandığı Fuat Paşa’nın köşküne ait tarihi binanın yakınından geçerek, Fenerbahçe’ye ulaştığı belirtiliyor. Böylesine tarihi özellikleri bulunan semtte, kendi imkânlarıyla ayakta durmaya çalışan ve yıllardır spora, gençlere hizmet veren bir de spor kulübü var. Feneryolu Spor Kulübü 1993 yılında İhsan Yadigâr ve Cüneyt Koral tarafından kuruldu. Feneryolu Spor Kulübü’ne kuruluş aşamasında Necati Şimşek Cihan ve Aykut Tansı gibi semtin ileri gelenlerinin de desteği olduğu, aslında kulübün tarihinin 1960’larda kurulan Güneşspor’a uzandığı belirtiliyor. O tarihten bugüne spora ve gençlerin gelişimine emeği geçen Kadıköy’ün güzide kulüplerinden bir tanesi Feneryolu.

YENİ SEZON HEYECANI
Feneryolu, 2015-2016 İstanbul Amatör Futbol sezonunda 6 yeni transfer ile 2. Amatör lig 17. Grupta şampiyonluk mücadelesi veriyor. Çok zorlu bir grupta yer aldıklarını ifade eden Feneryolu Spor Kulübü Başkanı İhsan Yadigâr, “Grubumuzdaki bütün takımlar şampiyon adayı. Kadıköy’de her spor kulübünün olduğu gibi bizim de ekonomik sıkıntılarımız bulunmakta. Ancak geçmişte belediye başkanlarımızın sınırlı destekleri olmuştur. Onlara teşekkür ediyoruz. Yeni belediye başkanımız Sayın Aykurt Nuhoğlu’nun spor müdürlüğünü kurması ve sergilediği yaklaşım ile Kadıköy’de gençlere, spora yönelik güzel çalışmaların olacağını görmekteyiz. Bunun belirtileri görülmeye başlanmıştır. Yapılan bu çalışmalar bütün amatör kulüplerini memnun etmiştir. O sebeple yeni sezona daha umutlu gireceğiz” diyor.
Feneryolu Spor Kulübü’ne yıllarını verdiğini söyleyen ve içindeki spor aşkıyla kulübü geleceğe taşıma hedeflerini anlatan Başkan İhsan Yadigâr, antrenmanlarda da takımın yanında olmaya gayret gösteriyor ve futbolcularının gelişimini yakından takip ediyor. Erhan Yadigar ve Emin Kaya’nın çalıştırdığı Kulüp, 2015-2016 sezonunda U13, U16, U17, U19 kategorilerinde de amatör liglere katılarak farklı kulvarlarda sportif faaliyetlerini sürdürüyor.
Forma renginden dolayı ‘Mor Menekşeler’ olarak da anılan Feneryolu Spor Kulübü’nün minik, yıldız, B genç, A genç ve A Takım düzeyinde şampiyonlukları bulunuyor. Kulüp, A takım kategorisinde 3. Lige çıkma play oflarında yer aldı. 14-16 kategorisinde şampiyonluk kazanan takım, 450 takım arasında ilk 8’e girerek, Türkiye birinciliği elemelerinde oynama hakkı kazandı. Kulübün http://www.feneryolusk.com adlı internet sitesinde, kulübün yetiştirdiği futbolcular arasında Emre Özkan, Azat Filiz, Sinan Morgil gibi profesyonel ligde oynayan sporcuların olduğu da belirtilmekte.

FENERYOLU’NDA DOĞDU
Feneryolu Spor Kulübü Başkanı İhsan Yadigâr, kurucusu olduğu kulüpte üç yıldır futbol şube sorumlusu, 20 yıldır da başkan olarak görev yapıyor. Yadigâr, “70’li senelerde bize sporu sevdiren, Feneryolu’nda gençlere sahip çıkan Feneryolu Güneşspor’u kuran ve hepimizin orada futbol oynamasını sağlayan Emekli Komando Albayı Karagücü Antrenörü Necati Şimşek Cihan’a Allah’tan rahmet diliyor, saygıyla anıyorum” diyerek vefa örneği sergiliyor.

 

ARŞİV