Feneryolu'nun gözbebeği Feneryolu Spor Kulübü

Feneryolu Spor Kulübü 1992 yılında günümüzde de halen Kulüp Başkanlığını yürüten İhsan Yadigar ve Cüneyt Koral tarafından büyük özveriyle kurulan Kadıköy’ün nadide spor kulüplerinden biri.

15 Aralık 2010 - 13:09

Yadigar Başkan yetkililere sesleniyor: ‘Feneryolu Spor Kulübü’nün acil olarak stat ve desteğe ihtiyacı var.’

Feneryolu Spor Kulübü 1992 yılında günümüzde de halen Kulüp Başkanlığını yürüten İhsan Yadigar ve Cüneyt Koral tarafından büyük özveriyle kurulan Kadıköy’ün nadide spor kulüplerinden biri. Feneryolu gibi güzel bir semte yakışan renkleriyle semtin spor yaşamına heyecan ve hareket getiriyor. Kulüp 1993 yılında futbolun içinden gelen sporcu büyüklerin de katkılarıyla Türkiye Futbol Federasyonu üyeliğine kabul edilerek federe statü kazandı. Aynı yıl A Genç Takımın şampiyonluğu da bu güzel gelişmeyi taçlandıran bir gelişme olarak kulüp tarihine altın harflerle yazıldı. Bu güne kadar geçen süreç içerisinde Feneryolu Spor Kulübü birçok şampiyonluğa imza attı. Bu şampiyonluklar içerisinde İstanbul şampiyonlukları ve Türkiye şampiyonluklarının da hatırı sayılır bir yeri var kulüp tarihinde.
KULÜBÜN GELECEĞİ İÇİN ÇABA GÖSTERİYOR
Kendi halinde, nezih, her yönüyle güzel bir semtin kendi halinde bir semt kulübü olması nedeniyle bazı sıkıntılar Feneryolu Spor Kulübü’nün belini bükse de kulübün önemli bir avantajı var. Başkan İhsan Yadigar… Yıllarca spor ile iç içe geçmiş bir yaşam ve başarılı geçen bir memuriyet hayatıyla Başkan İhsan Yadigar hayat felsefesini yıllar önce belirlemiş ve o yolda bıkmadan, yılmadan başarıyla ilerliyor. Yıllar önce Feneryolu Spor Kulübü’nü kurmak istemesinin altında yatan en önemli nedeni Gazete Kadıköy ile paylaşıyor: “Semtimin, kentimin, ülkemin gençliğine hizmet etmek…” Ne büyük bir özveri ki yaşanılan sıkıntılar Yadigar Başkan’ı hiç bıktırmamış. Kendisi ve arkadaşları gerekirse cepten verip deplasmanlara gitmişler, ihtiyaçları gidermişler. 18 yıldan bu yana kulüp başarıdan başarıya koşmuş. Bugün pek çok sporcusu profesyonel takımlarda top koşturuyor. Takımın antrenörlüğünü Erhan Yadigar, Özgür Nehir ve Murat Durmaz hocalar yürütüyor. Yeni katılanlara spor ve futbol eğitimleri de özenle verilmekte. Takım antrenmanlarını Özgürlük Parkı içerisindeki suni çim sahada gerçekleştiriyor. Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri minik takım, U16, U17 takımları, salı ve perşembe günleri ise U19 ve A takım antrenmanları da bu sahada gerçekleştiriliyor. Zaman zaman A Takımın antrenmanları için büyük sahaların kiralanması söz konusu oluyor ve her bir antrenman için kira verilmesi ve bu meblağın yüksek olması kulübün belini büken en büyük olumsuzluk. Bunun için Yadigar Başkan yetkililere sesleniyor, “Bu gençler bizim çocuklarımız. Geleceğimiz onlar. Gençlerimize yapılan yatırım boşa gitmez. Ülkemize, toplumumuza kazanç olarak geri döner. İyi yetişmiş bir nesil oluşturmak için, kulüp yetkilileri olarak bizim gücümüz yetmez. Yetkili büyüklerimizden destek bekliyoruz. Semtimize ya da yakın bir yere acil bir stat yapılsın. Çocuklarımızı çağdaş koşullarda yetiştirelim.”
Kendi tesisine sahip amatör bir kulüp olmadıkları için bu tip sıkıntılarla karşılaştıklarını ifade eden Başkan İhsan Yadigar, “Bu sıkıntılarımızı Kadıköy Belediye Başkanımız Av. Selami Öztürk’ün katkılarıyla en az düzeye indirmeye çalışıyoruz. Başkanımızdan ayrıca Kadıköy’e amatör kulüplerin lig maçlarını oynayabileceği nizami bir futbol sahası kazandırmasını istiyoruz. Biz de kendi üzerimize düşeni fazlasıyla ve zevkle yerine getirmeye devam edeceğiz. 18 yıllık bir kulübüz ve ben 13 yıldır kulübün başkanlığını yürütüyorum. Ve bundan gurur duyuyorum. Gençlerimize hizmet etmek, onların başarılı, ahlaklı, insanlara saygılı olarak yetişmesi için ailelerle birlikte omuz omuza, dayanışma içinde bu görevi yürütüyorum” dedi.
Başkan İhsan Yadigar röportajımız sırasında mutluluk verici bir gelişmeyi gazetemiz aracılığıyla Kadıköylülere açıklıyor. Detayları tam olarak belirli olmasa da ana hatlarıyla bir proje başlatacaklarını belirtiyor. Bu proje ile aileleriyle işbirliği içerisinde gençlerin hem eğitimlerinde hem spor faaliyetlerinde daha başarılı ve daha disiplinli olmaları için gayret göstereceklerini ifade ediyor. Ayrıca sporda başarılı gençlerin öğretmenleri tarafından keşfedildikten sonra istedikleri takdirde Feneryolu Spor Kulübü’nde resmi maçlara çıkarılması ve gerçek maç atmosferini tatmalarının sağlanması da gündemde. Röportajımızı hazırladığımız sırada Feneryolu Spor Kulübü U17 Takımının Selamsız’ı 5-0 meğlup ettiğini öğreniyoruz. Anlayacağınız kulüp bu yıl da oldukça iddialı. Ortalama 12-150 arasında lisanslı sporcusu olan kulüp 2010-2011 sezonunda U13, U16, U17, U19 ve A Takım olmak üzere 5 ayrı kategoride amatör liglerde mücadele edecek.


ARŞİV