Fikirtepe Dumlupınar gençlere yatırım yapıyor

Tesisinden alt yapıya kadar olan birçok şeyde gözle görülür bir gelişmenin yaşandığı Fikirtepe Dumlupınar, 1. Amatör Ligi takımları arasında en genç kadroya sahip ekipler arasında.

23 Kasım 2010 - 15:26


Fikirtepe Dumlupınar Spor Kulübü rotayı belirledi. Kadroda gençleşmeye önem veren Kulüp için sporcu kişiliği ve ahlakı da Fikirtepe’de top koşturacak oyuncular için olmazsa olmaz şartlar arasında. 2010 yılında yapılan kongre sonrası yeni yönetim kurulu oluşan Fikirtepe Dumlupınar Spor Kulübü’nde, tesisinden alt yapıya kadar olan birçok şeyde gözle görülür bir gelişme yaşandı. Kulübün A takımı 1. Amatör 13. grupta şampiyonluk mücadelesine ikinci olarak olarak devam ederken, Türkiye genelinde 1. Amatör Ligi takımları arasında en genç kadroya sahip ekipler arasında. Takımın bu başarısında öne çıkan iki isim göze çarpıyor: Sağlam karakteri, eğitimci kişiliğiyle sevilen A takım antrenörü Ali İhsan Bakır, başarılı bir yönetici profili ile aynı zamanda A takımın kaptanlığını üstlenen Ahmet Çalışır.
TEK KURTULUŞ ALT YAPI
Fikirtepe Dumlupınar Spor Kulübü Genel Kaptanı ve Turuncu-Siyahlı takımın unutulmaz futbolcusu Ziya Arslan’ın kulüp ve takım ile ilgili tespitleri çok önemli. Arslan, Fikirtepe futbolunun kurtuluşunun alt yapıya verilen önem, destek ve sahiplenmeden geçtiğini vurguluyor. Bu çerçevede alt yapı antrenörleri Muzaffer Aydın ve Engin Çakır’ın yeni yönetimle uyumlu bir şekilde görevini en iyi şekilde yaparak A takıma 14-15 yaşındaki gençleri kazandırması yerinde bir davranış olarak büyük beğeni topluyor.
ALT YAPIYA TAM DESTEK ZAMANI
Arslan, Gazete Kadıköy’e yaptığı özel açıklamada, Fikirtepe Dumlupınar’ın eski günlerine dönmesi için en az bir yıl beklemeleri gerektiğini belirtti. Şeffaf orta ve uzun vadeli planlarını yapmamış, çağın gerektirdiği gibi organize olmamış hiçbir kurumun, sürdürülebilir başarılar elde etmesinin mümkün olmadığını belirten Arslan, “Uzmanlaşmamış, profesyonel kadrolarını doğru seçememiş kulüplerin de devamlı başarı elde etmesi zor. Amacımız, başarılı, küçüğüne-büyüğüne saygılı sporcu profili yetiştirmek. Fikirtepe Dumlupınar Spor’un kurtuluşu alt yapıya verilen önem, destek ve sahiplenmeden geçiyor. Biz de elimizden geldiğince bunu yapmaya çalışıyoruz” dedi.
GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ
Fikirtepe Dumlupınar Spor’a yeni yıldızlar kazandırmak amacıyla alt yapıda görev alan antrenörlerle gece gündüz çalıştıklarını belirten Arslan, “Fikirtepe’nin kendi çocuğu imkân verildiğinde neler yapabileceğini tüm Türkiye’ye kanıtlamıştır. Fikirtepe’de bu toprak, bu potansiyel, bu enerji var. Önemli olan bu alt yapının geliştirilmesi, bu çocukların iyi işlenmesi. Bu kapsamda her geçen gün büyüyoruz. Kurumsal bir yapıya kavuştuk. İşin mutfağında yetişmiş, tecrübeli, güçlü bir antrenör kadromuzla iyi bir eğitim veriyoruz. Bu işte önceliğimiz sağlık, ardından eğitim, en son olarak futbol. Çalışmalarımızı sürdürürken ince eleyip, sık dokuyarak Fikirtepe Dumlupınar Spor’un geleceği olan gençlerimize daha fazla özen gösteriyoruz” şeklinde yapılanları sıraladı.
VİZYON BELİRLENMELİ
Fikirtepe Dumlupınar Spor’un görevinin profesyonel kulüplere futbolcu yetiştirmek olduğunu belirten Ziya Arslan, “Fikirtepe Dumlupınar Spor Kulübü, bütün Fikirtepelilerin takımı. Bugüne kadar vizyon, kalite ve çıta maalesef belirlenmemiş. Diğer amatör kulüplerden her iyi futbolcuyu alayım diye bir şey yok. Bizim işimiz profesyonel hayata adım atacak futbolcuları bulmak ve bu isimleri Fikirtepe Dumlupınar Spor bünyesinde yetiştirmek. Turuncu-Siyahlı kulübün altyapısında oynayan futbolcular bundan böyle disiplin altına girerek, sevgi, saygı ve paylaşmasını öğrenecek. Böylelikle de topluma faydalı birer birey haline gelecek” diye konuştu.


ARŞİV